Kometa Brno otočila rozhodující zápas na Spartě. Postupuje do finále extraligy

Soupeřem hokejistů Zlína ve finále hokejové extraligy bude brněnská Kometa. Rozhodl o tom sedmý duel semifinále, který v pražských Holešovicích lépe zvládli hráči z Brna a po výsledku 5:4 slaví postup.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Komety Brno se radují z postupu do finále hokejové extraligy

Hokejisté Komety Brno se radují z postupu do finále hokejové extraligy | Zdroj: ČTK

Domácí Sparta přitom měla snový vstup do utkání. Hned ve druhé minutě využil Lukáš Pech zaváhání brněnské obrany a otevřel skóre.

Ihned po následném vhazování se sparťané nahrnuli do útoku, před Čiliakem se ocitl Jan Buchtele a zvýšil domácí vedení na 2:0. Pouhých sedm sekund po prvním gólu.

Brněnští stejně jako v minulém zápase střídali brankáře Čiliaka za Jiřího Trvaje a v sedmé minutě je vrátil do zápasu Leoš Čermák. V polovině první třetiny ale využil další chyby obrany soupeře kapitán Pražanů Tomáš Rolinek a Sparta vedla 3:1.

Kometa ale dokázala zápas otočit. Ještě v první třetině snížil stav na jednobrankový rozdíl ranou od modré čáry Tomáš Žižka, v prvních deseti minutách druhého dějství se pak prosadili Vojtěch Němec, Libor Pivko a Jan Hruška. Po druhé třetině tak brněnští hráči vedli na Spartě 5:3.

Hokejisté Zlína čekají na svého finálového soupeře. Čajánek by si přál Kometu

Číst článek

V poslední části hry se Sparta hnala za obratem utkání. Na rozdíl jediné branky snížil v přesilové hře Adam Polášek, další gól už ale Pražané vstřelit nedokázali a po výsledku 5:4 se z postupu do finále raduje Kometa Brno.

Účast v sérii o mistrovský titul si brněnský klub zopakuje po dvou letech. Předloni vyřadila Kometa Spartu už ve čtvrtfinále a po následném postupu přes Plzeň podlehla ve finále Pardubicím 4:2 na zápasy.

Rozhodující série mezi Zlínem a Brnem o Masarykův pohár začíná ve čtvrtek ve Zlíně. Úvodní buly bude vhozeno 20 minut po šesté hodině večer.

Semifinále play off hokejové extraligy - 7. zápas:
HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 4:5 (3:2, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Pech, 2. Buchtele (Přibyl), 11. Rolinek (Buchtele, Pech), 43. Polášek (Divíšek, Kubát) - 7. Čermák (Pivko, H. Zohorna), 16. Žižka (H. Zohorna), 23. V. Němec (Jan Hanzlík, Burian), 26. Pivko (Kuboš, H. Zohorna), 30. J. Hruška (Koreis). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Blümel, Pouzar. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 11 928. Konečný stav série: 3:4.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme