Začíná festival MusicOlomouc. Na úvod zazní díla mladých českých skladatelů

V Olomouci dnes začíná festival soudobé hudby MusicOlomouc. Nabídne šest koncertů, diskuse s autory a odborné přednášky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Komorní orchestr Berg v zahradě

Komorní orchestr Berg v zahradě | Foto: Komorní orchestr Berg

„Zahájíme vystoupením Orchestru Berg s dirigentem Peterem Vrábelem. Uvedou díla šesti mladých českých skladatelů včetně světové premiéry olomouckého autora Tomáše Hanzlíka – bude to jeho violoncellový koncert,“ uvedl dramaturg přehlídky Jan Vičar. Koncert začíná v 19 hodin v Paláci Bohemia.

Světové premiéry zazní podle Vičara během festivalu hned tři, celkem asi tři desítky kompozic pak budou mít olomouckou premiéru.

Festival pořádá občanské sdružení MusicOlomouc a Univerzita Palackého. Letos je to už šestý ročník, první se konal v roce 2009. „Od té doby jsme uvedli už asi 150 skladeb, kterými jsme, doufám, obohatili hudební povědomí olomouckého publika,“ řekl Vičar.

Festival potrvá do 30. dubna. Celý program lze najít na stránkách festivalu zde.

Radoslava Kvasničková, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme