Fed Cup: ČR vede na Itálií 2:0. Vyhrály Šafářová i Kvitová

Výborně vstoupily české tenistky do semifinále Fed Cupu. V první dvouhře smetla Lucie Šafářová 6:4, 6:1 Saru Erraniovou, Petra Kvitová ve druhém utkání porazila Camilu Giorgiovou 6:4 a 6:2. Češky tak vedou 2:0 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová slaví s Petrem Pálou vítězství v semifinálovém zápase Fed Cupu

Petra Kvitová slaví s Petrem Pálou vítězství v semifinálovém zápase Fed Cupu | Zdroj: ČTK

Hned v prvním gamu dokázala Šafářová sebrat svojí soupeřce servis, ale pak ztratila tři hry v řadě a pustila Italku do vedení 3:1.

V důležitém pátém gamu však zabrala a čistou hrou dokázala podruhé v utkání získat Erraniové podání. Vzápětí vyrovnala při svém servisu na 3:3.

Rozhodující brejk pak získala Šafářová v deváté hře a pak už čistou hrou při svém podání dotáhla první set do vítězného konce.

Ve druhé sadě se česká tenistka výrazně zlepšila na servisu. Jediný brejk dovolila Erraniové až v šesté hře, ale úspěšně ho odvrátila a game uhájila.

Petře Kvitové pomohla proti Italce koncentrace, Lucii Šafářové taktika

Číst článek

Naopak Italce se nedařilo, dovolila Šafářové celkem pět brejkbolů a třikrát ztratila podání. V sedmé hře druhého setu si Lucie Šafářová vypracovala dva mečboly a hned ten první proměnila.

Kvitovou nezastavil ani výpadek světel

Do druhého zápasu nastoupila česká jednička Petra Kvitová proti dvaadvacetileté italské naději Camile Giorgiová. Na kurtu ji od začátku zápasu nešetřila, hned v první hře jí sebrala podání a první set dovedla k výsledku 6:4. Nezastavila ji ani pauza kvůli výpadku světel v ostravské hale.

Výhodu brejku získala česká hráčka i na začátku druhé sady a houževnatá Italka se jejímu tlaku nedokázala bránit. Podání své soupeřce sebrala Kvitová ještě jednou. Na konci zápasu pak využila svůj čtvrtý mečbol a zvítězila 6:4 a 6:2.

Češky tak po prvním dnu vedou 2:0. V neděli jsou na programu další dvouhry a čtyřhra.

Semifinále tenisového Fed Cupu v Ostravě (ČEZ arena, tvrdý povrch):
ČR - Itálie 2:0 po sobotních dvouhrách
Šafářová - Erraniová 6:4, 6:1,
Kvitová - Giorgiová 6:4, 6:2.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme