Ve Frenštátě pod Radhoštěm začala oprava klíčové křižovatky, řidiče čeká objížďka

Centrum Frenštátu pod Radhoštěm patří až do půlky letních prázdnin stavařům. Na frekventované křižovatce přímo u náměstí začali budovat kruhový objezd. Úpravy vyjdou na zhruba 16 milionů korun. Většinu zaplatí kraj, pod který silnice spadá, zbytek doplatí město.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dopravní značka - kruhový objezd

dopravní značka - kruhový objezd | Foto: Marián Vojtek

Rekonstrukce křižovatky je podle Zdeňka Bartoše z frenštátské radnice plánovaná už několik let. Má zajistit plynulejší provoz a větší bezpečí pro chodce.

„Vybuduje se 8 nových přechodů, které budou nasvětleny. Takže se určitě zlepší bezpečnost. A také průjezdnost bude potom lepší,“ vysvětluje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve Frenštátě pod Radhoštěm začala oprava klíčové křižovatky u náměstí. Řidiči musí město objíždět. Objízdnou trasu projela i reportérka Jana Jeckelová

Auta se po dobu rekonstrukce dostanou do centra Frenštátu pod Radhoštěm oklikou přes panelová sídliště u řeky. Rušný provoz pod okny se některým tamním obyvatelům vůbec nezamlouvá.

„Zrovna tady po trase, která je taková rekreační, kam chodí lidé na procházku, budou jezdit kamiony,“ říká paní Marie, obyvatelka jednoho z panelových sídlišť.

Obyvatelé ale objížďku přijímají také s pochopením. „Co se dá dělat, musíme vydržet. Je potřeba změnit křižovatku, je to v dobrém zájmu,“ dodává starší paní.

Na objížďce je snížená rychlost na 30 kilometrů v hodině. Dopravní změny potrvají ve městě zhruba do poloviny letních prázdnin.

Jana Jeckelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme