Soud osvobodil advokáta Kramariče, který údajně podplácel svědky

Pražský městský soud dnes řešil odvolání advokáta Julia Kramariče a osvobodil ho. Zrušil tak verdit obvodního soudu pro Prahu 6, který mu dal loni roční podmínku za podplácení svědků a na 30 měsíců mu zakázal vykonávat povolání. Rozsudek je pravomocný, obžaloba proti němu může podat jen dovolání k Nejvyššímu soudu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Kramarič podle soudu prvního stupně chtěl po dvou svědcích - vězních, aby za úplatek lhali při soudu s údajným šéfem arménské mafie v Česku Andranikem Soghojanem.

Vězni měli říct, že vraždu, ze které je viněn Soghojan, zorganizoval jiný Arménec. Jednomu měl advokát nabídnout půl milionu korun, druhému pak luxusní hodinky. Kramarič obvinění odmítá.

Soghojan byl loni odsouzený na 22 let za objednání vraždy arménského podnikatele. Najatý vrah nejdřív v centru Prahy pobodal jiného muže a potom omylem zavraždil řidiče společnosti Sazka.

Andranik Soghojan ale z Česka ještě před rozsudkem odjel a jeho jméno není ani v databázi hledaných osob Interpolu.

Petr Sehnoutka, Petra Hosenseidlová, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme