Americký Boston se chystá na maraton. Na startu bude 36 tisíc běžců

V americkém Bostonu vrcholí přípravy na zítřejší maraton. Zatímco víc než tři desítky tisíc běžců se soustředí na co nejlepší výkon, město se snaží udělat symbolickou tečku za tragédií, kterou skončil loňský ročník světoznámého závodu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boston před tradičním maratonem

Boston před tradičním maratonem | Zdroj: Reuters

Boston se proměnil v centrum běžců. Všude proudí davy lidí v barevném sportovním oblečení. Kromě nich samozřejmě město zaplnily také řady fanoušků běhu a turistů. A tak například hotely jsou zabukované do posledního místa.

Vše ale provázejí přísná bezpečnostní opatření. Policie plánuje nasadit ve městě posily, platit budou i nová pravidla, například to, že si diváci nebudou smět vzít větší tašky nebo batohy. Právě v nich totiž před rokem bratři Carnajevové pronesli mezi lidi výbušniny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaká atmosféra vládne v Bostonu, zjišťovala zpravodajka v USA Lenka Kabrhelová

Na trať se letos vydá úctyhodný počet běžců. Na startovní listině je zapsáno 36 tisíc lidí. Je to vůbec druhé největší startovní pole za celou 118letou historii bostonského maratonu. Na startovní čáru se postaví elitní běžci, ale i lidé, kteří běhají jen pro zábavu.

Vzpomínky na loňský útok, při kterém byli tři lidé zabiti a 260 zraněno, jsou ale stále pro mnohé velmi traumatické. Podle odborníků ale může právě společný prožitek a hladký průběh maratonu pomoct toto trauma překonat.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme