Kaká ani Ronaldinho si nezahrají domácí MS, nejsou v brazilské nominaci

Kouč brazilských fotbalistů Luiz Felipe Scolari nepovolal na domácí světový šampionát bývalé hvězdy Kaká, Ronaldinha ani Robinha. Nominace 23 hráčů se obešla bez výraznějších překvapení, v týmu je ale pouze 5 hráčů, kteří se zúčastnili šampionátu před čtyřmi lety.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Brazilců Luiz Felipe Scolari čte nominaci na domácí MS ve fotbale

Trenér Brazilců Luiz Felipe Scolari čte nominaci na domácí MS ve fotbale | Zdroj: Reuters

„Nemyslím, že chybějící zkušenosti z mistrovství světa budou hrát velkou roli. Tohle by hráče nemělo příliš ovlivnit, protože získali zkušenosti ze svých lig v Evropě. Samozřejmě v určitých situacích během turnaje je důležité mít takové zkušenosti, ale já těmto hráčům naprosto věřím," řekl Scolari.

Kaká a Robinho, hvězdy minulého mistrovství světa, či Ronaldinho ale stále mohou doufat, že se do týmu dostanou v případě, že by se někdo zranil nebo by se Scolari rozhodl udělat změnu. Definitivní seznam jmen 23 hráčů pro šampionát musejí trenéři nahlásit nejpozději 2. června.

Nominace Brazílie na MS:
Brankáři: Júlio César (Toronto), Jefferson (Botafogo), Victor (Atlético Mineiro).
Obránci: David Luiz (Chelsea), Dante (Bayern Mnichov), Thiago Silva, Maxwell (oba Paris St. Germain), Henrique (Neapol), Maicon (AS Řím), Daniel Alves (Barcelona), Marcelo (Real Madrid).
Záložníci: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Paulinho (Tottenham), Fernandinho (Manchester City), Ramires, Oscar, Willian (všichni Chelsea), Hernanes (Inter Milán).
Útočníci: Hulk (Petrohrad), Bernard (Šachtar Doněck), Neymar (Barcelona), Jo (Atlético Mineiro), Fred (Fluminense).

„Ne každý bude se všemi jmény souhlasit, to je normální. Ale teď máme 23 hráčů a chtěli bychom požádat fanoušky, aby podporovali všechny z nich. A všichni společně se můžeme zaměřit na náš cíl - vyhrát šampionát," vyzval fanoušky trenér brazilského týmu.

Do třiadvacetičlenného výběru se vedle bývalých hvězd nevešli třeba pravý bek Rafinha z Bayernu Mnichov a duo z celku finalisty Ligy mistrů Atlética Madrid Filipe Luís s Mirandou.

V nominaci jsou jen čtyři hráči z brazilské ligy, zbylá devatenáctka působí v zahraničí. Největší čtyřnásobné zastoupení má Chelsea, naopak z brazilské "kolonie" v Šachtaru Doněck si pozvánku vysloužil jen Bernard.

Brazílie je největším favoritem šampionátu. Vyhrála 13 z posledních 14 zápasů a bude usilovat o šestý titul mistrů světa. V základní skupině A narazí "kanárci" na Chorvatsko, Mexiko a Kamerun.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme