Závodem Trans Brdy odstartoval tradiční seriál závodů Kolo pro život

Už 15. ročník největšího bikeového seriálu v Evropě odstartoval v sobotu úvodním dílem – závodem Trans Brdy České spořitelny. Samozřejmě se jedná o tradiční sérii Kolo pro život.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolo pro život - vítěz Kristián Hynek a za ním druhý v pařadí Pavel Boudný

Kolo pro život - vítěz Kristián Hynek a za ním druhý v pařadí Pavel Boudný | Foto: Mirek Matějec

„My jezdíme rádi na kole, manžel už si vyzkoušel závody v loňském roce, letos chce pokračovat a rozhodli jsme se, že do toho zapojíme i děti, aby si to taky užily.“ Udělat si příjemnou vyjížďku a vést děti ke sportu, maminka Eva shrnula asi ty nejčastější důvody, proč se rodiny zpravidla účastní série Kolo pro život.

K tempu a nasazení se každý postaví po svém. Amatérský cyklista Jiří například ocení, že si může popovídat s kamarády. „Já jsem vždycky ten závod jezdil kvůli kamarádům, abychom si měli o čem povídat, ne že bych se chtěl za každou cenu umístit. Jel jsem Trans Brdy, Zadov, všechny ty tratě jsou hezké i jako výlet, bez ohledu na to, jak člověk dopadne při tom závodě.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Seriál závodů Kolo pro život má za sebou první díl

Letošní již patnáctý ročník startoval tradičně závodem Trans Brdy České spořitelny v Letech u Prahy. Vedle natěšené mysli a protažených nohou je třeba připravit si po dlouhém zimním odpočinku i kolo. Na co nezapomenout, radí mechanik Petr.

„Dofouknout si duše na požadovaný tlak, abyste je někde neprorazili, potom samozřejmě aby kolo bylo čisté, aby se dalo namazat – řetěz a všechny ty části, které se točí.“ O servis kola se dá postarat mnoha způsoby: Ujmeme se toho sami, zaplatíme profesionálovi anebo…„Já se o to kolo moc nestarám, mám na to lidi – tátu a přítele, takže já k tomu kolu přijdu, oni řeknou co tam mám nového a já řeknu děkuji,“ dodává další z účastnic závodu.

A jak si cyklističtí nadšenci na prosluněné, ale taky bahnité trati vedli? Nejčastější odpověď byla tato: „Ze začátku to byla docela zábava, tak jsem zkoušel, jak jsem na tom, ke konci už to bylo o tom, že jsem koukal na přední kolo a modlil jsem se, aby už byl konec,“ vzpamatovává se ze své první účasti v sérii Kolo pro život sportovec Tonda.

Jakub Marek, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme