Vyškovská radnice snížila poplatek za restaurační zahrádky, chce oživit náměstí

Místo pěti korun za metr čtvereční a den pouze korunu jednu. Takovým způsobem snížil Vyškov denní poplatek za provoz zahrádek v centru města. Už před měsícem radnice v centru města zrušila pěší zónu. Zlevnění zahrádek je teď dalším krokem, jak na hlavní náměstí vrátit život a pomoci místním podnikatelům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Za zahrádky v centru Brna majitelé letos zaplatí až trojnásobný poplatek

Za zahrádky v centru Brna majitelé letos zaplatí až trojnásobný poplatek | Foto: Gabriela Grmolcová

„Zjistili jsme, že cena, která tady byla nastavená minulými zastupitelstvy, neodpovídá průměru. Pronajímali jsme to za pět korun na metr čtvereční a den a všude jinde se to pohybovalo na úrovni koruny, maximálně dvou korun,“ vysvětluje krok radnice starosta města za ČSSD Karel Goldemund.

Jarmila Vašíčková, která ve Vyškově žije, krok radnice vítá, i když samotnému náměstí podle ní zlevnění zahrádek nepomůže.

„Tady vlastně ty hospody co byly, jsou zrušené. Takže přímo na náměstí už toho asi moc nebude. Jinak mě to je jedno, já na zahrádky nechodím, ale s dětmi tam chodí lidi hodně,“ říká.

Podle starosty náměstí obchodně vymíralo 15 let. „Samozřejmě to budou zase roky, aby se to trochu oživilo. Nečekáme, že by se tady během několika měsíců něco výrazně změnilo,“ připouští.

Tomáš Jelen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme