Británie evakuuje své turisty z některých částí Keni, kvůli teroristickému nebezpečí

Stovky turistů evakuuje z keňského pobřeží britské ministerstvo zahraničí. Důvodem je údajně zvýšené riziko teroristického útoku. Některé cestovní kanceláře okamžitě zrušily všechny zájezdy do dané oblasti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britští turisté na mezinárodním letišti v keňské Mombase, jsou evakuováni ze země kvůli teroristickému nebezpečí

Britští turisté na mezinárodním letišti v keňské Mombase, jsou evakuováni ze země kvůli teroristickému nebezpečí | Zdroj: Reuters

Britská diplomacie důrazně varuje před cestami do celkem pěti oblastí Keni. Kromě pobřežního regionu kolem Mombasy se nedoporučují ani návštěvy slumů v metropoli Nairobi. Má se za to, že se hrozba týká islamistických milicí Šabáb.

„Když jsme opouštěli hotel, byla tam trocha napětí. Když jsme se pak už blížili k letišti v Mombase, tak se lidé uvolnili. Nemyslím si, že by reakce cestovních kanceláří byla přehnaná. Museli mít nějaké informace,“ řekla BBC jedna z cestujících, která se mezitím už vrátila do Londýna.

Britské turisty, kteří vesměs do Keni sotva přiletěli, odvážejí z Afriky charterové lety operátorů Thomson a First Choice.

Na letiště míří v konvojích s ozbrojeným doprovodem. Poslední Britové z pobřežní oblasti by se měli do vlasti vrátit během víkendu.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme