Brankář Sparty Tomáš Vaclík přestoupí do Basileje, nahradí ho Štěch

Reprezentační gólman Tomáš Vaclík přestoupí z fotbalové Sparty Praha do Basileje. Se švýcarským mistrem podepsal čtyřletou smlouvu s opcí. Pětadvacetiletého brankáře nahradí v letenském týmu o rok mladší Marek Štěch, který naposledy chytal v anglickém Yeovilu, který spadl do třetí ligy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vaclík odchází se Sparty do švýcarské Basileje

Tomáš Vaclík odchází se Sparty do švýcarské Basileje | Zdroj: ČTK

„Připouštěli jsme, že odchod jednoho klíčového hráče v tomto období může nastat. Nabídka Basileje byla jak pro nás, tak i pro samotného Tomáše naprosto mimořádná. Nedokázali jsme si ale představit Tomášův odchod, aniž bychom měli zajištěnou adekvátní náhradu. Jsme přesvědčeni, že se to podařilo," uvedl v tiskové zprávě člen představenstva Sparty Jakub Otava.

Vaclík přišel do Sparty před dvěma a půl roky z Viktorie Žižkov a vypracoval se v jasnou jedničku. V tomto ročníku pomohl Pražanům k zisku double.

Finanční detaily transakce kluby nezveřejnily, podle spekulací médií Sparta dostane okolo 80 milionů korun. Dvojnásobný reprezentant se v Basileji sejde se spoluhráčem z národního týmu obráncem Markem Suchým.

Štěch se do Sparty vrací z Anglie

Jako náhrada za Vaclíka přichází na Letnou Marek Štěch, který v roce 2006 odešel jako šestnáctiletý do londýnského West Hamu, kde se však neprosadil a nastoupil jen do tří soutěžních zápasů. Po několika hostováních v nižších anglických soutěžích přestoupil v létě 2012 do Yeovilu.

Malému klubu pomohl vybojovat druhou ligu, ale po pouhém roce s ním opět sestoupil. Před středečním přípravným zápasem ve Finsku byl Štěch poprvé nominován do seniorské reprezentace.

„Je krásné být zase na Letné a moc se na vše těším. Odešel jsem jako mladý kluk, teď se vracím a udělám vše pro to, abych odchytal co nejvíce zápasů," řekl Štěch pro klubový web.

„Rozhodování bylo těžké i s ohledem na rodinu v Anglii, kde jsem byl osm let a je to prakticky můj domov. Měl jsem i jiné nabídky, například od Watfordu, ale nebyla tak dobrá ve všech směrech jako v případě Sparty," prohlásil urostlý gólman.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme