Hokejová reprezentace se vrátila do Děčína, porazila Dánsko a připravuje se na další zápas

Děčín byste na hokejové mapě hledali obtížně. Po 20 letech se ale do města vrátila česká reprezentace a pozornost hokejových fanoušků se v těchto dnech opět k Děčínu upírá. Tým v čele s Vladimírem Růžičkou dnes hraje druhé přípravné utkání s Dánskem. První zápas včera skončil vítězstvím českých hokejistů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička mezi hráči při tréninku reprezentace

Vladimír Růžička mezi hráči při tréninku reprezentace | Zdroj: ČTK

Pro Děčín, kde se jinak hraje druhá liga, jsou zápasy české reprezentace velkou hokejovou událostí.

Připravovali se na ně už od včerejšího rána. Maskoti národního týmu se převlékli do svých uniforem a musely se vyměnit reklamy na mantinelu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak se Děčín připravoval na hokejové zápasy české reprezentace, zjišťovala Iva Zítková

Krátce před začátkem prvního utkání kontroloval všechny náležitosti Jan Havlíček, který má na starosti přípravu stadionu. Podle něj získal Děčín tuto výsadu i proto, že dokázal v roce 2011 vylepšit zázemí.

„Výběr záleží na Českém svazu a jsme rádi, že si vybrali náš zimní stadion, který splňoval jejich kritéria, a že se podařilo dostat utkání sem do Děčína,“ zmínil Havlíček.

Fanoušci, kteří věřili českému týmu, se nespletli. První přípravný zápas Euro Hockey Challenge skončil 4:0 ve prospěch českého celku pod vedením trenéra Růžičky. Druhé utkání se hraje na děčínském zimním stadionu dnes od půl šesté večer.

Iva Zítková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme