Se čtvrtfinálovou účastí na Roland Garros už Tomáš Berdych spokojený není

Až do čtvrtfinále Roland Garros to byl pro Tomáše Berdycha výborný grandslam, jenže přišla hladká porážka s Lotyšem Gulbisem a už to tak slavné není. Český tenista prý za těchto okolností nemůže turnaj hodnotit pozitivně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych (vpravo) po čtvrtfinálové porážce s Lotyšem Gulbisem

Tomáš Berdych (vpravo) po čtvrtfinálové porážce s Lotyšem Gulbisem | Zdroj: Reuters

„Určitě to má ke spokojenosti daleko.“ Doby, kdy býval Tomáš Berdych spokojený se čtvrtfinálovým umístěním, už jsou dávno pryč. Český tenista jezdí na grandslamy s touhou je vyhrát, což se mu ani v Paříži tento rok nepovede. Tak trochu se přitom opakují minulé příběhy, kdy těsně pod vrcholem přijde zdrcující porážka. Akorát se liší jména soupeřů a také výkony a průběhy jednotlivých zápasů.

„Není to o tom, že se musí člověk nachystat na jeden den, ale musí být ready celou dobu, celých 14 dní, aby ten výsledek byl dobrý a tady na tom je potřeba pracovat,“ přiznává Tomáš Berdych, který zkoušel pojmenovat to v čem, za těmi úplně nejlepšími zatím na velkých turnajích zaostává.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Berdych mluví o tom, na čem je třeba pracovat, aby za těmi nejlepšími na grandslamových turnajích nezaostával

Už několik let si drží vysoký standard, jenže na grandslamu zatím nemá nadstavbu nutnou ke zdolání těch posledních soupeřů. Možná mu právě v těchto situacích schází jistá bezstarostnost, se kterou kdysi jako náctiletý nastupoval na kurt a bylo mu jedno, kdo na druhé straně stojí. Prostě ho šel porazit, ať to byl třeba hvězdný Roger Federer.

„Těžko říct, když si to sám vybavím, asi bych to neměnil,“ tvrdí Tomáš Berdych, který pochopitelně ani měnit nemůže. Musí pracovat s tím, co má teď. A doufat, že v sobě nadstavbu nutnou ke zdolání těch posledních schůdků někdy vyloví.

Berdychovi by mohl pomoci Lendl

Leckdo si myslí, že by mu v tom měl pomoci bývalý první hráč světa a jeden z nejlepších tenisových analytiků Ivan Lendl, který něco podobného před časem vydoloval z Brita Andyho Murrayho. Tak se nechme překvapit. Nedávná slova českého tenisty během Roland Garros tuto možnost nevylučovala. Tak jen pro připomenutí: „Určitě bych před tím nezavíral dveře,“ řekl Tomáš Berdych.

Jaroslav Plašil, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme