Na plantážích začal samosběr jahod. Lidé o něj mají zájem

Po celé republice si v těchto dnech můžete nasbírat jahody přímo na plantážích. Začal totiž jejich samosběr. Šťavnaté červené plody lákají na pole každý rok čím dál víc lidí. Potvrzují to například pěstitelé z okolí Lázní Bohdaneč.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Díky příznivému jaru se na Královéhradecku sklízejí jahody o několik týdnů dříve

Díky příznivému jaru se na Královéhradecku sklízejí jahody o několik týdnů dříve | Foto: Jiří Fremuth | Zdroj: Český rozhlas

Důvodem je i bezkonkurenční cena, která je zhruba o třetinu nižší než v obchodech. Musíte se ale připravit na dlouhé fortny u kasy a možná i na problémy s parkováním.

„Tady je to místní Václavák. Ale mně by se s tím už dělat nechtělo. Sázet to, pak přijdou slimáci, to už ne. A cena 40 korun? To mi vyhovuje,“ říká rodina Plačkova.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na plantáži u Lázní Bohdaneč natáčela redaktorka Iveta Záleská

Na provizorním parkovišti u plantáže je možná 100 vozidel.

„Zdá se, že lidé od pěstování jahod odcházejí, přeci jen to obnáší starost. I když mají lidé doma záhonek jahod, tak většinou pro celou rodinu nestačí,“ říká Alexandr Novák, který jahody pěstuje.

Jahody pro samosběr budou na plantážích ještě zhruba 14 dní. Potom skončí sezóna.

Jahody | Foto: Fotobanka Stock.xchng

Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme