Péči o postižené a autisty v brněnském chráněném bydlení ohrožují škrty v dotacích

Chráněnému bydlení sv. Michaela v Brně hrozí zánik, nebo přinejmenším výrazné omezení. Můžou za to výrazné škrty v dotacích na jeho provoz. Služba funguje pod Diecézní charitou Brno a stará se o osoby s výrazným postižením a autismem. Charita aktuálně oslovuje individuální dárce a snaží se jednat s Jihomoravským krajem o navýšení dotace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chráněné bydlení na Vysočině

Chráněné bydlení na Vysočině | Foto: Michal Malý | Zdroj: Český rozhlas

„Našemu projektu chybí jeden milion korun, což představuje mzdy na všechny asistenty, co tam pracují, na zhruba čtvrt roku,“ říká Diana Tuyet - Lan Kosinová z diecézní Charity Brno.

Výsledek jednání s krajem o navýšení dotací se dozví podle tiskové mluvčí Jihomoravského kraje Denisy Kapitančíkové až v září, kdy se bude kraj zabývat podfinancovanými sociálními službami.

„Nemůžeme v tuto chvíli předjímat objem finančních prostředků, a to přerozdělení těch finančních prostředků bude kraj vyhodnocovat s pracovníky ministerstva práce,“ řekla Kapitančíková.

Martina Pelcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme