Předseda ČSSD počká, jak o obviněných Míkovi a Jouklovi rozhodne okresní organizace

Krajský předseda sociálních demokratů na Vysočině Petr Krčál se dohodl s šéfem strany Bohuslavem Sobotkou, že obvinění spolustraníci Jan Míka a Libor Joukl zatím nebudou odvoláni. Premiér si vyžádal další informace.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Krčál by mohl být ministrem práce a sociálních věcí

Petr Krčál by mohl být ministrem práce a sociálních věcí | Zdroj: ČTK

Policie viní náměstka hejtmana Vysočiny Libora Joukla a šéfa krajských silničářů Jana Míku z ovlivnění výběrového řízení na nákup sypačů v roce 2009. 28 sypačů mělo být předraženo až o 33 milionů korun a výběrové řízení bylo údajně šité na míru jednomu dodavateli.

Oba ale vinu odmítají a dál zůstávají na svých postech i členy strany. Podle Petra Krčála šéf ČSSD jednání dál sleduje a čeká na další vývoj.

„Vyzveme okresní výkonný výbor a Havlíčkův Brod, aby nám sdělily, jaké postoje sdílí k oběma členům. A dále jsme se domluvili, že někdy příští týden bychom se ještě setkali a upřesnili si jednotlivé informace,“ uvedl Krčál.

Městské organizace v Havlíčkově Brodě včera Jana Míku zařadily na začátek druhé desítky kandidátky sociální demokracie v komunálních volbách, přestože původně měl figurovat coby lídr.

Petr Palovčík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme