Apple představil nový software pro počítače i mobilní zařízení

Americký technologický gigant Apple dnes představil nový software pro osobní počítače Mac i pro chytré telefony iPhone a počítačové tablety iPad. Firma chce pomocí nových funkcí zvýšit atraktivitu těchto přístrojů, píše agentura DPA.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Generální ředitel firmy Apple Tim Cook na konferenci v San Franciscu představil nový operační systém iOS 8

Generální ředitel firmy Apple Tim Cook na konferenci v San Franciscu představil nový operační systém iOS 8 | Zdroj: Reuters

Apple nicméně podle DPA při dnešním zahájení vývojářské konference v San Francisku podle očekávání neposkytl žádné informace o možných nových zařízeních, například počítačových hodinkách.

Firma představila nový operační systém iOS 8 pro iPhony a iPady, jehož součástí bude aplikace HealthKit. Ta bude shromažďovat informace o zdravotním stavu uživatele, například o jeho krevním tlaku.

Systém HomeKit by pak měl umožnit ovládat pomocí telefonu různá elektrická zařízení v domácnosti, například termostaty či garážová vrata.

Nový operační systém pro počítače Mac ponese název Yosemite a nabídne například jednoduší způsoby pro vyhledávání a sdílení informací. Apple rovněž rozšíří službu pro ukládání dat na internetu iCloud, kterou tak bude možné využívat pro všechny typy souborů, píše agentura AP.

Apple rovněž představil nový programovací jazyk Swift, který by měl vývojářům usnadnit tvorbu aplikací.

Firma Apple představila program CarPlay | Foto: Reuters

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme