Na Memoriálu Josefa Odložila zářili oštěpaři a běžec Jakub Holuša

Mítink pojmenovaný po slavném českém běžci mohl být přehlídkou skvělých závodů našich nejlepších oštěpařů. Povedlo se to napůl a třeba dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková odcházela z Memoriálu Josefa Odložila poněkud rozladěná.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková se raduje z vítězství na Memoriálu Josefa Odložila

Barbora Špotáková se raduje z vítězství na Memoriálu Josefa Odložila | Zdroj: ČTK

Parádní běh vynesl Jakubu Holušovi nejen druhé místo v memoriálové disciplíně, závodu na 1500 metrů, ale i v historických českých tabulkách. Čas 3:36,32 ale zastínily báječné výkony mužů s létajícími oštěpy.

Vítěz této disciplíny Petr Frydrych je aktuálně třetí na světě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výborný diváci, super podmínky, pochvaloval si po vítězství na Memoriálu Josefa Odložila oštěpař Petr Frydrych.

„Podmínky byly dneska super. S Kubou Vadlejchem jsme se docela přetahovali, což mě namotivovalo. Zlepšovali jsme se kousek po kousku. Diváci byli super, navíc konečně foukalo do zad a bylo teplíčko. Takže dobrý,“ pochvaloval si Petr Frydrych.

Vše mu pomohlo k hodu na 85,07 a Jakubu Vadlejchovi, který s ním prohrál o dva a půl metru k limitu a tedy cestě na evropský šampionát.

Největší hvězda mítinku, Barbora Špotáková, ale odcházela z domácího stadionu rozmrzelá. I když divákům, kteří vydrželi na stadiónu až do konce soutěže oštěpařek, děkovala.

„Závody si užívám a jste skvělí, že jste tady vydrželi,“ ukončila Memoriál Josefa Odložila Barbora Špotáková.

Tomáš Kohout, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme