Chorvaté si po utkání s Brazílií stěžují na sudího, z MS se prý může stát cirkus

Hned úvodní zápas na mistrovství světa ve fotbale vyvolal spoustu zlé krve. Ta se po prohře 1:3 v zahajovacím zápase s Brazílií vařila v chorvatské výpravě i jejích fanoušcích. Domácí dali vítězný gól ze sporné penalty a následné vyrovnání Chorvatům japonští rozhodčí neuznali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas rozhodla sporná penalta, díky ní domácí Brazilci vstoupili do šampionátu vítězstvím

Zápas rozhodla sporná penalta, díky ní domácí Brazilci vstoupili do šampionátu vítězstvím | Zdroj: Reuters

Červenobíle kostkované postavy, které se trousily ze stadionu na vlakovou zastávku Itaquero, nemohly uvěřit, co se na trávníku stalo.

Rozjaření a mnohem početnější lidé ve žlutém na to nedbali a krutě poražené Chorvaty provokovali troubením, poznámkami nebo ukazováním tří prstů. A dráždivě znějí chorvatským uším i slova brazilského kouče Felipe Scolariho.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle Chorvatů se může stát z MS cirkus

„Tisíce lidí prý žádnou penaltu nevidělo. Já jsem ji tedy viděl. Pouštěl jsem si ten zákrok desetkrát a podle mě to byl faul. Rozhodčí to taky viděl a on je tím, kdo rozhoduje,“ nechal se slyšet Scolari.

Právě v tom byl hlavní problém pro obětní beránky očekávané brazilské fotbalové hostiny. Chorvaty do téhle role obsadil japonský sudí Nišimura a jeho asistent Sagara.

Spousta drobných odpustků a nenápadně podaných pomocných rukou pro Brazilce vyvrcholila odpískáním penalty za běžný souboj Freda s obráncem Lovrenem a následným neuznáním chorvatského vyrovnání kvůli útočnému faulu.

Zápas Brazílie s Chorvatskem rozhodla sporná penalta, díky ní domácí vstoupili do šampionátu výhrou 3:1 | Foto: Jan Kaliba

„Hrajeme fotbal, pro oba týmy platí stejná pravidla. Respekt by měl platit k oběma týmům. Nejsem typ, který si stěžuje, ale tohle byl výsměch. Když se to takhle nastaví, bude z toho cirkus,“ řekl po zápase trenér Chovatska Niko Kovač, který zmínil také situaci před třetím inkasovaným gólem.

„Byl tam podle vás faul? Podle mě byl, ale to je život. Jdeme dál a nemáme proč se hroutit. Ukázali jsme pravou tvář našeho týmu,“ dodal Kovač, jehož svěřenci se několikrát sesypali na japonského rozhodčího jako včely na rozkvetlou sakuru.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme