První etapa rekonstrukce hlavního průtahu Pardubicemi skončila podle plánu

Lidé bydlící v ulici Jana Palacha v Pardubicích si mohou oddechnout, první část opravy průtahu městem skončila a stavbaři se dnes přesouvají do další části – na ulici 17. listopadu. Stavební firma se tak přesně drží harmonogramu prací.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Uzavírka a rekonstrukce ulice Jana Palacha v Pardubicích

Uzavírka a rekonstrukce ulice Jana Palacha v Pardubicích | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

Ulice Jana Palacha po dvouměsíční opravě vypadá k světu, probíhají na ní poslední práce a úklid.

„Jsem spokojený s tím, jak firma pracovala a pracuje. Už jsme na sebe zvyklí, máme za sebou úspěšnou rekonstrukci ulice Teplého,“ tvrdí starosta pátého městského obvodu Jiří Hájek ze Sdružení pro Pardubice.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak pokračuje rekonstrukce hlavního průtahu Pardubicemi, zjišťovala reportérka Drahomíra Bačkorová

Pro obchodníky a pěší znamenala oprava ulice určitá omezení. „Stížnosti samozřejmě byly. Když práce naruší původní klid, vždycky to trochu vadí. Řešili jsme připomínky především obchodníků kvůli zásobování a přístupům k jednotlivým obchodům. Ale věřím, že to špatné se zapomene a to dobré bude ku prospěchu,“ říká starosta.

Dnes začíná druhá fáze opravy od křižovatky s ulicí Teplého až po podjezd na ulici 17. listopadu.

„Je potřeba se na to připravit a ujasnit si, kudy po Pardubicích jezdit. Pro řidiče, kteří jedou do města, je to celkem bez problémů, protože průjezd bude. Z druhé strany, ze severní části města, je potřeba překonat trať nějakým jiným způsobem,“ popisuje starosta.

Stejně jako při první etapě se obává počátečního dopravního zmatku a zácp.

„Obavy mám. Ale vždycky se doprava nějakým způsobem srovná. Je jako voda, najde si nejlepší cestu. Při uzavírce části, která se má teď otevírat, jsme také měli velké otazníky, jak to dopadne, a nakonec to bylo celkem v poklidu. Tak si přeji, aby to teď bylo podobné,“ uzavírá.

Na druhou etapu po prázdninách naváže poslední část rekonstrukce, a to od podjezdu na ulici 17. listopadu až po křižovatku s třídou Míru.

Třída Míru před rekonstrukcí | Foto: město Pardubice

Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme