Prezident bude jednat se zástupci Libereckého kraje a církví o hospicové péči

Prezident Miloš Zeman dnes pokračuje v návštěvě Libereckého kraje. Dopoledne se setká s představiteli kraje a církví, aby probrali zajištění hospicové péče v regionu. Hlava státu zakončí návštěvu kraje odpoledne v Jablonci nad Nisou. V úterý zavítal mimo jiné i do Nového Boru a České Lípy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hejtman LK Martin Půta (SLK) a prezident Miloš Zeman v Novém Boru na náměstí

Hejtman LK Martin Půta (SLK) a prezident Miloš Zeman v Novém Boru na náměstí | Foto: Tomáš Mařas | Zdroj: Český rozhlas

První zastávkou prezidenta Miloše Zemana na Českolipsku byl sklářský gigant Crystalex. Poté, co se setkal s vedením podniku a prošel část výroby, došlo i na setkání se zaměstnanci.

„Já bych vám rád popřál, abyste byli dobrými spolupracovníky vzkvétajícího a rostoucího podniku, který investuje do rozšíření své výroby," popřál shromážděným prezident Miloš Zeman.

Přehrát

00:00 / 00:00

Návštěvu prezidenta Zemana na Českolipsku sledoval redaktor Tomáš Mařas

Další zastávkou byla novoborská radnice a poté náměstí a setkání s občany. Jeden z dotazů směřoval na přímou volbu starostů občany. Na odpověď se nečekalo dlouho.

„Je nesmysl přímo volit prezidenta, a nevolit přímo starostu, primátora nebo hejtmana," řekl Miloš Zeman. Z Nového Boru pak celá prezidentská kolona přejela do deset kilometrů vzdálené České Lípy. I tam se prezident setkal na náměstí s občany města.

„Mám jenom takový dotaz. Doufám, že podpoříte, aby nám důchodcům něco přidali," zeptal se jeden z přítomných seniorů.

„Milý pane, takto formulovanou prosbu splnil už kolega politik Petr Nečas, který nám důchodcům, já jsem taky důchodce, přidal 45 korun měsíčně. Takže jsme se mohli rozšoupnout," odpověděl Miloš Zeman.

Návštěvu regionu prezident zakončil v Doksech u Máchova jezera večeří za účasti senátorů a poslanců.

Tomáš Mařas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme