Itálie na fotbalovém MS porazila Anglii, ve 2. poločasu rozhodl Balotelli

Přestože po prvním poločase byl stav vyrovnaný, Italové nakonec porazili Anglii 2:1. Zápas skupiny D mezi dvěma někdejšími mistry světa rozhodl v padesáté minutě Balotelli. Anglie prohrála zahajovací duel MS po 28 letech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italové se na MS radují z výhry nad Anglií

Italové se na MS radují z výhry nad Anglií | Zdroj: Reuters

Italové poprvé dostali míč do sítě Anglie po půlhodině hry. Ve 35. minutě se po rohovém kopu trefil Claudio Marchisio.

O dvě minuty později už ale bylo na stadionu v Manausu uprostřed Amazonského pralesa vyrovnáno. Wayne Rooney centroval před bránu a za Angličany skóroval Daniel Sturridge.

Po příchodu ze šaten se Italové dostali do vedení zásluhou Maria Balotelliho, který hlavičkoval u vzdálenější tyče a překonal anglického brankáře Harta.

Vysoké teploty a vlhkost lépe zvládli Italové a z prvního zápasu na MS si odnášejí tři body. V dalších zápasech porazila Kostarika Uruguay 3:1 a Kolumbie zdolala Řecko 3:0.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina D:

Anglie - Itálie 1:2 (1:1)


Branky:
37. Sturridge - 35. Marchisio, 50. Balotelli. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.). ŽK: Sterling (Angl.). Diváci: 39.800.

Sestavy:

Anglie: Hart - Johnson, Cahill, Jagielka, Baines - Gerrard, Henderson (73. Wilshere) - Welbeck (61. Barkley), Sterling, Rooney - Sturridge (80. Lallana). Trenér: Hodgson.
Itálie: Sirigu - Darmian, Barzagli, Paletta, Chiellini - De Rossi - Candreva (79. Parolo), Verratti (57. Motta), Pirlo, Marchisio - Balotelli (73. Immobile). Trenér: Prandelli.

Martin Charvát, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme