Čeští sázkaři věřili proti Chile španělským fotbalistům, prohráli miliony

Neúspěch španělského fotbalového mužstva v základní skupině mistrovství světa v Brazílii překvapil nejenom sportovní fanoušky, ale i sázkaře. Ti čeští na Španěly vsadili miliony korun, které tak zůstanou sázkovým kancelářím.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamání španělského brankáře Ikera Casillase z vyřazení

Zklamání španělského brankáře Ikera Casillase z vyřazení | Zdroj: Reuters

Za to, že Španělé titul neobhájí a po třetím zápase pojedou domů, mohou porážky v úvodních dvou utkáních na MS – v prvním prohráli s Nizozemci 1:5 a v druhém včera s Chilany 0:2.

V obou zápasech většina Čechů věřila Španělům. Třeba u společnosti Chance na ně vsadili tři miliony korun. A stejně se zachovali i u druhého utkání mistrů světa. I na tento zápas přijala Chance víc než tři miliony korun.

Přehrát

00:00 / 00:00

O to, jak Češi sázejí na MS ve fotbale, se zajímal redaktor Jan Beneš

„Tam naprostá většina sázejících věřila Španělům, protože věděli, že je to poslední příležitost, jak mohou Španělé dosáhnout na obhajobu titulu,“ uvedla mluvčí Chance Markéta Světlíková.

Konkrétní částky, které na jednotlivé zápasy sázkové společnosti přijaly a nemusely je zpátky vyplatit, zatím většinou nezveřejňují. Dá se však předpokládat, že to pro ně muselo být zajímavé – obecně platí, že sázející tipují spíš na výhru silného týmu, navíc pokud obhajuje mistrovský titul.

Sázkové firmy před mistrovstvím světa firmy odhadovaly, že o turnaj bude mezi sázkaři obrovský zájem, a to i mezi těmi českými.

Nemýlily se. Absence českého týmu na fotbalovém mistrovství světa v Brazílii českým sázkařům vůbec nevadí. Jen za první čtyři dny od úvodního výkopu už u sázkových kanceláří prosázeli přes 200 milionů korun.

Sázky za desítky milionů korun hlásí třeba i Synot, konkurenční Fortuna má vklady za více než 90 milionů a na každý zápas eviduje sázky za miliony korun také Tipsport.

Se sázením jsou spojené také kuriózní výhry a prohry. Třeba u společnosti Tipsport jeden sázkař správně tipoval, že ve vybraných utkáních padnou alespoň tři góly. Dal za to 16 korun, a když pondělní zápas Belgie s Alžírskem přinesl výsledek 2:1, vydělal přes 511 tisíc korun.

Některým Čechům však „před nosem“ utekla i milionová výhra. Smůlu měl u Tipsportu mladík, kterému chyběl jediný gól. Tipoval, že padne tři a více gólů hned u 13 zápasů. 12 z nich mu vyšlo, ale poslední zápas Ruska s Jižní Koreou skončil 1:1. Tímto výsledkem v jediném zápase přišel o výhru 1,2 milionu korun.

Pokud by vyšel právě zápas Rusko – Korea na tři a více gólů, udělal by navíc milionáře z několika desítek lidí.

Dosud největší výhru má podle agentury ČTK Fortuna. Její klient vsadil tisíc korun v kurzu 831:1 a získal tak 831 tisíc. Sázkař prý správně sestavil tiket z osmi zápasů mistrovství a netipoval jen vítěze, ale také třeba počty gólů.

Jan Beneš, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme