Rozhovory z projektu Sto statečných vyjdou knižně v rekordně krátké době

Moderátoři Lucie Výborná a Jan Pokorný se o víkendu potkají minimálně se stovkou lidí. Včera odpoledne začal projekt Sto statečných. To je maraton rozhovorů s nejrůznějšími osobnostmi. Sto lidí vyzpovídají moderátoři během 52 hodin. Tím pokoří svůj loňský rekord. A hned v pondělí se bude křtít kniha rozhovorů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Václavském náměstí už se staví studio, ze kterého budeme vysílat

Na Václavském náměstí už se staví studio, ze kterého budeme vysílat | Foto: Miloslav Hamřík | Zdroj: Český rozhlas

Kniha by se měla křtít v pondělí v 19 hodin. Rozhovory se tak přepisují a upravují už během vysílání.

„Dělám gramatické a stylové korektury, aby se text dobře četl. Někde vypadne čárka, někde je navíc, někde může být špatná shoda podmětu s přísudkem,“ popisuje přípravu knihy korektorka Tereza Kovanicová.

Na stránkách se objeví i popis elektrického ohřevu, který bude mít ve svém obleku při výstupu na K2 horolozec Radek Jaroš:

„Pod vložkou mám odporové vytápění, dále je to vedeno botou, kde se spínač zapíná. Aby baterie, které jsou vystaveny obrovskému mrazu, něco vydržely a neztratily kapacitu, musí být co nejblíže tělu. Takže já mám baterie na těle. To znamená, že drát je vyveden přes péřové kalhoty až k pasu, kde je další spojování. Svítit snad nebudu, ale nějaký Celsiův stupínek to snad dolů přidá.“

100 statečných vyjde i jako kniha | Foto: Nakladatelství Grada

Mezi hosty se objevil také reklamní konzultant Vilém Rubeš. Ten uvedl příklad první moderní reklamy, která se objevila v roce 1769, kdy Brit Samuel Johnson prodával pivovar.

„Šel na to úplně jinak než všichni před ním a duševně línější lidé po něm, kteří by napsali 'Prodám pivovar'. Doktor Samuel Johnson chvíli dumal, pak to teoreticky uzavřel a napsal 'To, co vám nabízíme, není pivovar, ale splněný sen největšího hrabivce. Zbohatnout tak, jak si to sami nedokážete ani představit'," vyprávěl Rubeš.

Dnes budou Jan Pokorný a Lucie Výborná zpovídat například námořníka Karla Zemana, koreanistu Petra Bláhu, ošetřovatele slonů v ostravské zoo Pavla Zvolánka nebo scénáristu a dramaturga Milana Švihálka.

Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme