Kvůli demolici lávky je celý víkend v Mostě uzavřená silnice I/13

Demolice lávky přes silnici I/13 v Mostě zavřela kilometr hlavního tahu mezi Teplicemi a Chomutovem. Řidiči osobních aut místo objíždějí přes město Most, nákladní doprava jezdí přes Komořany a Čepirohy. Samotná demolice potrvá několik hodin, zbytek víkendu budou dělníci odklízet suť.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Mostě demolují nevyhovující lávku

V Mostě demolují nevyhovující lávku | Foto: Jan Beneš

Pod starou lávku přímo na silnici I/13 nejprve dělníci naskládali pneumatiky a gumové pásy. Ty mají ztlumit náraz padajících částí lávky na silnici. Lávku rozštípe po kusech speciální stroj.

Následně musí nákladní auta odvézt suť a odklidit gumové pásy a pneumatiky. Když stavbaři před rokem stejným způsobem demolovali sousední starý a o dost širší most, stihli vše během víkendu.

S užší lávkou by proto neměl být problém vše stihnout do pondělního rána.

Objížďka pro osobní auta vede přes město, nákladní doprava musí přes Komořany a Čepirohy. Před rokem se na stejném místě boural most.

Dopravní komplikace náměstkyně primátora Hana Jeníčková z hnutí Mostečané Mostu neočekává:

„Do města je vůbec zákaz osobních automobilů a osobní doprava ta se povede horem. Nezpůsobilo to žádné problémy ani když šel dolů most, motoristé krásně zvládali průjezd městem, takže tohle bude obdobné, neočekávám žádnou komplikaci.“

Auta projedou Mostem po silnici I/13 opět v pondělí 2. června ráno.


Zvětšit mapu

Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme