Hvězdou festivalu alternativní hudby na Horním hradě na Karlovarsku bude Vladivojna La Chia

Na Horní hrad na Karlovarsku dnes kromě turistů zavítají i muzikanti. Na nádvoří historického objektu bude probíhat čtvrtý ročník hudebního festivalu Jarní slunoHrad. V programu se představí zejména kapely české alternativní scény.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hrad v Bečově nad Teplou

Hrad v Bečově nad Teplou | Foto: Zdeněk Trnka | Zdroj: Český rozhlas

Na Horní hrad přijedou kapely snad ze všech světových stran. Hudební přehlídka Jarní slunoHrad si klade za cíl být poněkud jiná. Kromě folku a rocku tu zahrají kapely muziku ve stylu různých evropských národů.

„Festival Jarní slunoHrad je specifický tím, že zveme kapely, obecně bychom mohli říct alternativní, nejdeme hlavním proudem. Kapely, které je možné vidět každý rok, jsou zvláštní tím, že je nepotkáte nikde takhle pohromadě,“ vysvětluje za organizátory Lucie Novotná.

Přehrát

00:00 / 00:00

O festivalu alternativní hudby natáčel redaktor Zdeněk Trnka

Na hrad se chystá zhruba deset až jedenáct kapel. Největší hvězdou letošního čtvrtého ročníku bude Vladivojna La Chia.

Kromě ní vystoupí například pražská skupina Džezvica, prezentující balkánskou hudbu, šílená Nikol s brněnskou ‚all stars‘ kapelou Mucha, anebo extravagantní Bouchací šrouby. I tenhle výčet názvů dokládá, že žánrově festival rozhodně zařadit nejde.

Jarní slunoHrad se koná na nádvoří hradního areálu, který ještě stále není zcela opraven. I v případě horšího počasí mají být k dispozici zastřešená místa, kam se návštěvníci budou moci uchýlit. Hudba samotná by neměla rušit hradní atmosféru ani okolní přírodu.

„Půjde o vystoupení, které bude zvukaře vždycky potřebovat. Některé kapely ale vystupují v akustické podobě. Myslím, že tam nepůjde o žádný velký randál typu metalového festivalu,“ dodává Novotná.

Jarní slunoHrad startuje v 11 hodin a končit má o půlnoci.

Zdeněk Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme