Detektivové odhalili nelegální obchod se zbraněmi, čtveřice mužů skončila ve vazbě

Policie dopadla nelegální prodejce zbraní. Nabízeli pistole, nože, samopaly i útočné pušky. Zbraně nelegálně dováželi, opravovali a pak prodávali. Hrozí jim až osm let za mřížemi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočná puška CZ 805 BREN

Útočná puška CZ 805 BREN | Foto: Alena Vykydalová | Zdroj: Český rozhlas

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu obvinili čtyři muže z Jihomoravského a Pardubického kraje kvůli nedovolenému ozbrojování.

„Tito muži dováželi na území našeho státu znehodnocené zbraně, vzápětí je vraceli do střelbyschopného a plně funkčního stavu a pak je nabízeli k prodeji. Kromě zbraní nabízeli i různé doplňky, jako například tlumiče hluku výstřelů,“ uvedla policejní mluvčí Iva Knolová.

Za jednu takto nelegálně prodanou zbraň si muži mohli přijít i na 30 tisíc korun.

Podle ní jsou čtyři muži ve věku od devětatřiceti do čtyřiašedesáti let náruživými fanoušky vojenské historie, zbraní střelných i chladných a vojenské techniky v jakékoli podobě.

Zatčení podezřelých proběhlo ve stejný den na několika místech republiky ve spolupráci se Zásahovou jednotkou Královéhradeckého kraje. Zaskočení prodejci zbraní podle policie nekladli odpor.

Po vznesení obvinění z trestného činu nedovoleného ozbrojování, za který hrozí členům této organizované skupiny trest odnětí svobody až na osm let, uvalil na všechny obviněné Okresní soud ve Svitavách vyšetřovací vazbu.

Jaroslava Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme