Exprezident Sarkozy byl předán vyšetřujícím soudcům kvůli úplatkářství

Francouzská policie vyslechla bývalého prezidenta Nicolase Sarkozyho a předala ho vyšetřujícímu soudci. Ten ho může formálně obvinit z korupčního jednání, uvalit na něj vazbu, a nebo ho v celém případu vést jako svědka. Soudce zatím obvinil Sarkozyho advokáta Thierryho Herzoga a propustil ho na svobodu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý francouzský prezident Nicolas Sarkozy je přivážen k výslechu na finanční policii

Bývalý francouzský prezident Nicolas Sarkozy je přivážen k výslechu na finanční policii | Zdroj: Reuters

Policie převezla Sarkozyho krátce před půlnocí z pařížského předměstí Nanterre do centra francouzské metropole, kde ho předala vyšetřujícímu soudci. To byla pro bývalého prezidenta horší varianta.

Je proto stále pravděpodobnější, že soudce Sarkozyho formálně obviní podobně jako jeho advokáta a bývalý prezident stane před soudem. Pokud bude odsouzen, hrozí mu za korupční jednání až pětiletý nepodmíněný trest.

Nicolas Sarkozy | Foto: Český rozhlas

Policie uvalila na Sarkozyho vyšetřovací vazbu kvůli jeho údajné snaze získat nezákonným způsobem informace o průběhu vyšetřování financování jeho prezidentské kampaně.

Pravice označuje zadržení Sarkozyho za politický akt, který má zabránit bývalému prezidentovi v návratu do politiky.

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme