Přípravy na MFF v Karlových Varech vrcholí, v hotelu Thermal už položili červené koberce

V Karlových Varech se chystají na páteční zahájení 49. ročníku Mezinárodního filmového festivalu. V centru města instalují stavební firmy různé stánky a na událost roku se připravuje i hotel Thermal. Ve stanovém městečku na Rolavě se navíc budou poprvé prodávat také vstupenky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hotel Thermal je centrem festivalového dění i v nočních hodinách

Hotel Thermal je centrem festivalového dění i v nočních hodinách | Foto: Jan Rosenauer

Přípravy na 49. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech vrcholí. Ve městě už stojí téměř všechny stánky na občerstvení. U hotelu Thermal naistalovala odborná firma červené koberce.

„Položili jsme všechny červené koberce. V zásadě jsou připraveny i všechny kinosály s digitální, tlumočnickou a titulkovací technikou. Dnešním dnem se přesunul veškerý štáb z Prahy do Karlových Varů. Ode dneška tedy festival v podstatě funguje. Ve čtvrtek začínáme prodávat lístky a v pátek promítat,“ popsal průběh příprav vedoucí produkce festivalu Petr Lintimer.

Na první návštěvníky se připravilo i stanové městečko na Rolavě. Pro baťůžkáře je letos přichystaná jedna novinka. Na pokladně si mohou zakoupit lístky na festival.

Podnět na změnu vzešel od samotných návštěvníků, kteří do dotazníků napsali negativa stanového městečka. Mezi nejčastějšími stížnostmi se objevovalo, že chybí předprodej a že se ráno nevejdou lidé do autobusu.

„S festivalem se nám povedlo dojednat, že se tady otevře předprodej, čímž odpadne také problém s ranními autobusy. Navíc odpadne i problém s tím, že kolem sedmé hodiny ráno došla teplá voda, protože všechny slečny se potřebovaly osprchovat, než jely do města,“ uvedl Petr Masák, jednatel společnosti KV City centrum, která o areál stanového městečka pečuje.

Hlavní hvězdou Mel Gibson

Festival začíná v pátek 4. července a o lístky na filmové projekce je už teď velký zájem. Internetový předprodej vstupenek skončil během necelých deseti minut. Diváci si zarezervovali deset tisíc lístků.

Další lístky budou k dispozici v hlavních pokladnách karlovarského hotelu Thermal. Otevřou se ve čtvrtek 3. července v devět hodin ráno.

Hlavní hvězdou letošní filmové přehlídky bude herec, režisér a producent Mel Gibson, který převezme Křišťálový glóbus. Gibson uvede na slavnostním zahájení festivalu svůj zatím poslední režisérský opus, mystické historické drama Apocalypto.

Andrea Strohmaierová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme