Cesta na prázdniny autem může být náročnější v Rakousku, Polsku i na Slovensku

Prázdniny nezačínají jenom u nás, ale třeba také v sousedním Rakousku v tamních spolkových zemích Vídeň, Dolní Rakousko a Burgenland. A hodně lidí zamíří na jih. Náročnější bude i řízení v Polsku, nebo při dopravě do Vysokých Tater.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

řidička za volantem

řidička za volantem | Foto: Ondřej Jánoška

Drama se čekalo v Rakousku, ale zatím se nejhorší obavy tamních expertů nevyplnily, pouze ve Vídni je přetížená městská dálnice. Řidiči by se také měli připravit na spoustu stavenišť, které zpomalují plynulost dopravy.

Naopak v Německu se na tamních silnicích se o tomto víkendu žádné drama nečeká. Jednotlivé spolkové země mají prázdniny v různých termínech - právě proto, aby se předešlo zácpám.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poznatky ze silnic Rakouska, Německa, Polska a Slovenska přinesly Marie Woodhamsová, Klára Stejskalová a Helena Berková

A až za týden dostanou vysvědčení žáci v Severním Porýní-Vestfálsku, takže krizový bude až příští víkend.

Dalším náročným obdobím bude přelom července a srpna, ky vyrazí na prázdniny obyvatelé Bavorska.

Tradičně by proto měli řidiči počítat se zácpami kolem Mnichova. A letos i v okolí Kolína nad Rýnem a Frankfurtu, kde se opravují dálnice. Naštěstí v Německu o prázdninách v sobotu nejezdí kamiony.

Pevné nervy budou muset mít řidiči, kteří se vypraví na polské silnice. Aktuální automapa je doslova poseta značkami silničních prací. Navíc i v Polsku začínají prázdniny.

V sousedním Slovensku se dají se čekat zácpy na cestě do Tater v úseku mezi Žilinou a Ružomberkem. Stavební práce zkomplikují provoz u Trenčína, Žiliny a Liptovského Mikuláše.


Zvětšit mapu

Klára Stejskalová, Marie Woodhamsová, Helena Berková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme