FIFA nejednala se Suárezem jako s lidskou bytostí, říká trenér Uruguaye

Uruguayský tým stále nepřebolel vysoký trest pro útočníka Suáreze, který kousl italského protihráče. Na odpor se velkolepě postavil kouč Tabárez, kterému se povedlo změnit oficiální tiskovou konferenci před osmifinále s Kolumbií ve čtvrthodinový monolog. Obvinil v něm anglofonní média a opustil komisi FIFA.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Óscar Tabárez během svého projevu na tiskové konferenci před osmifinálovým zápasem

Óscar Tabárez během svého projevu na tiskové konferenci před osmifinálovým zápasem | Zdroj: Reuters

Uruguayskému trenérovi Óscaru Tabárezovi se ne nadarmo přezdívá „El Maestro“, tedy učitel. Své přezdívce i profesi udělal čest a své úvodní slovo protáhl do téměř čtvrthodinového projevu na obranu útočníka Luise Suáreze, který už MS opustil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vystoupení uruguayského trenéra sledoval v Brazílii reportér ČRo Jan Kaliba

Potrestaného útočníka bránil Tabárez s nádechem až filozofické úvahy. Rozvinul teorii obětního beránka, kterého podle něj FIFA ze Suáreze udělala a nejednala s ním jako s lidskou bytostí, byť provinilou.

Federace prý Suárezovi nedala šanci se obhájit a vyřkla trest, aniž by se zabývala tím, jakou roli v incidentu hrál kousnutý Ital Chiellini. Tabárez také kladl řečnickou otázku, kdo je v tomhle případě vítězem, a naznačoval, že spravedlnost a pouhá snaha ukázat dobrý příklad to není, to by prý trest nebyl tolik tvrdý.

Brazilští fanoušci se tlačí i na tréninky, domácí pilují detaily před osmifinále

Číst článek

Z tlaku na tak vysoký trest pro Luise Suáreze obvinil anglofonní média, oznámil, že rezignuje z technické komise FIFA, a revolucionářsky vyzval uruguayské fanoušky, aby dnešní osmifinále mistrovství světa proti Kolumbii pojali zároveň jako rebelii na Suárezovu podporu a protest proti výši trestu.

„Ukažme, že na to není sám - teď víc než kdy jindy platí - vzhůru do boje“, zavelel Óscar Tabárez a za potlesku uruguayských novinářů odkráčel ze scény.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme