Mezi nejvyhledávanější destinace letos patří Chorvatsko, Řecko, Turecko a Španělsko

Češi letos na dovolenou nejčastěji vyrazí do Chorvatska, Řecka, Turecka a Španělska. Tyto země patří mezi nejprodávanější destinace aktuální letní sezony. Lidé, kteří si koupili zájezd s předstihem, jsou na tom lépe. Cestovní kanceláře totiž nabízejí o 15 procent méně dovolených na poslední chvíli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mallorca

Mallorca | Foto: Iva Both

„Španělsko je pro nás trochu překvapením, protože jsme mysleli, že mnohem prodávanější bude Itálie. Ale ukazuje se, že především španělské ostrovy – Kanárské ostrovy, Mallorka, Ibiza a Menorca – dokázaly vytlačit Itálii,“ vysvětluje Jan Papež z Asociace cestovních kanceláří ČR.

Ubylo také nabídek zájezdů last minute. Dovolených na poslední chvíli nabízejí cestovní kanceláře o patnáct procent méně.

„U nabídky last minute došlo k tomu, že se cestovním kancelářím podařilo ve spolupráci se společností Travel Service harmonizovat nabídku s poptávkou takovým způsobem, že ubylo zájezdů na poslední chvíli, a to přibližně o 15 procent. To znamená, že se trošičku omezil výběr z hlediska množství a kvality klientů,“ dodal Papež.

V srpnu by se nabídka last minute měla ještě snížit. Lidé, kteří si koupili zájezd s předstihem, jsou na tom tak letos lépe.

Petra Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme