Některé východoukrajinské oblasti jsou kvůli bojům bez elektřiny

Na východní Ukrajině pokračují těžké boje. Z útoků se vzájemně obviňují proruští povstalci s ukrajinskými vojáky. Nejhorší situace je v Kramatorsku a Slavjansku, kde boje zavinily i přerušení dodávek proudu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Následky bojů v Kramatorsku

Následky bojů v Kramatorsku | Zdroj: Reuters

V Kramatorsku je bez elektřiny i centrální nemocnice. Rebelové tvrdí, že město ostřeluje armáda.

"Zaměřujeme se na předem jasně stanovené cíle. Těch je přibližně 120. Útočíme pouze v případě, že je jsou naše jednotky v ohrožení," popisuje armádní operace ukrajinský ministr obrany Michajlo Koval.

Vládní jednotky tvrdí, že při útoku povstalců u Novoazovsku zemřel nejméně jeden voják a další čtyři museli do nemocnice.

Separatisté v Doněcku chtějí armádě znemožnit jakýkoli přístup ke zbraním. Obchody se zbraněmi proto vykupují nebo rabují.

Ukrajinskou krizí se dnes budou zabývat politici v Berlíně. U německé kancléřky Angely Merkelové se sejde šéf NATO Anders Fogh Rasmussen a německý ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier.

Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme