Tři starty, tři zlata. Simona Baumrtová vládne plaveckému mistrovství

Včera vylovila z bazénu v pražském Podolí česká znakařka Simona Baumrtová dvě zlaté medaile a dnes k nim přidala další. Evropská šampionka z loňského roku rozdrtila na 50 metrovém sprintu českou konkurenci rozdílem třídy. Příprava na srpnové mistrovství Evropy v Berlíně tak jde tím správným směrem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Baumrtová získala na MČR ze tří startů zatím tři zlaté medaile

Simona Baumrtová získala na MČR ze tří startů zatím tři zlaté medaile | Foto: Michal Jurman

„Jsem naprosto spokojená, protože je to letos můj nejlepší výsledek na padesátce. Po náročném minulém týdnu jsem překvapená. Táta mi naměřil čas 27,99, tak snad to tak bude i v Berlíně,“ těší Simonu Baumrtovou.

Druhou v cíli porazila o sekundu a půl. „Trošku mě to mrzí, ale na některých disciplínách se potkáváme a o to větší kvalitu to potom má. Hrozně se těším, jak budu zítra bojovat s Ančou Kolářovou, takže jsem ráda, když i v Čechách dokážeme útočit na nejlepší výkony,“ vyhlíží dvaadvacetiletá plavkyně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejen o plavání mluvi se Simonou Baumrtovou reportér ČRo Michal Jurman

Znakařský zlatý hattrick ale nezkompletuje, nenastoupí na stometrovou trať. „Už dlouhou dobu neplavu na všech závodech všechny znakařské tratě, ale snažím se to rozkládat, abych nebyla přesycená,“ vysvětluje rodačka z Chomutova.

V průběhu sezony se dají očekávat ještě lepší časy. „Už pár let vychází, že se dobře připravíme na vrchol sezony. Doufám, že v Berlíně to nebude jinak,“ očekává plavkyně srpnové mistrovství Evropy.

„Mám za sebou takové výsledky, že už si nemůžu dávat malé cíle. Finále bude super, ale mám medailové ambice na všechny 3 znakařské tratě.

Jana Pechanová se vrací k plavání, pojede už na srpnové ME v Berlíně

Číst článek

Do Prahy ji přivedlo i studium. „Psala jsem na facebook, jestli někoho nebolí rameno, protože téma mé diplomové práce jsou bolesti ramenního kloubu u vrcholových plavců. Přihlásili se mi dva dobrovolníci, takže už mám 12 plavců, které testuju,“ říká studentka oboru fyziotrepie.

„Škola je pro mě přednější, ale plavání mě hrozně baví. Školu ale budu potřebovat víc než plavání, takže budu muset dávat škole přednost,“ uvědomuje si Simona Baumrtová

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme