Na Nymburk se těšíme, má skvělý tým, říká viceprezidentka CSKA Moskva

Pokud existuje na basketbalové mapě Evropy opravdový gigant, pak je jím moskevský klub CSKA. Tým plný hvězd se zkušenostmi z NBA a s více než miliardovým sezonním rozpočtem opět bude hrát v Česku. Na podzim totiž zavítá v rámci mezinárodní VTB ligy k duelu proti Nymburku. Cíle bude mít zcela jasné.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Natalia Furajevová rozdává úsměvy během moskevského losu nové sezóny VTB ligy

Natalia Furajevová rozdává úsměvy během moskevského losu nové sezóny VTB ligy | Foto: Michal Jurman

„Každou sezonu je to stejné, chceme a musíme vyhrávat každý zápas. To od nás očekávají naši fanoušci i sponzoři a nic jiného pro nás neexistuje. Vyhrávat je náš cíl,“ říká sebevědomě viceprezidentka CSKA Natalia Furajevová.

Stojí za fungováním nejbohatšího basketbalového klubu Evropy, ale není to na ní vůbec znát. Úsměvy a komplimenty rozdávala při losu VTB ligy na počkání a těší se i na českého českého mistra, kterého los v ruské metropoli přisoudil do základní skupiny A právě po bok CSKA.

Přehrát

00:00 / 00:00

S viceprezidentkou CSKA Moskva mluvil po losu VTB ligy reportér ČRo Michal Jurman

„Máte skvělý tým, v CSKA milujeme Česko i Nymburk, kam se pokaždé těšíme. Osobně mám opravdu radost, že jste našimi soupeři v základní skupině,“ naráží Furajevová na téměř už rok a půl starý vzájemný duel v pražské O2 areně.

Nymburští basketbalisté ho sice těsně prohráli, fanoušci na něj ale vzpomínají dodnes jako na jednu z nejlepších basketbalových událostí za poslední léta. „Byla to skvělá akce, myslím, že předtím proběhl ještě souboj našich juniorských týmů, tuto zkušenost můžeme třeba zopakovat,“ navrhuje funkcionářka.

Domácí duel Nymburku s CSKA, který by se mohl hrát už v nově zrekonstruované hale Sparty, by přitom mohl vzít alespoň dočasně úsměv ze rtů i jí. Před dvěma lety už to totiž nymburští senzačně výhrou o historických 19 bodů dokázali.

Los basketbalové VTB ligy pro sezonu 2014/15:
Skupina A: Nymburk, Nižnij Novgorod, CSKA Moskva, Kalev Tallinn, Neptunas Klajpeda, Lokomotiv Kubaň Krasnodar, Petrohrad, Jenisej Krasnojarsk, Volgograd, Dzukija Kaunas, divoká karta.
Skupina B: Kazaň, VEF Riga, Chimki Moskva, Lietuvos Rytas, Astana, Minsk, Nevéžis Kedainiai, Litkabelis Vilnius, Samara, Autodor Saratov, Bizoni Helsinky.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme