Bárta dojel časovku a hned volal Königovi. Ten pak stvrdil historický český den na Tour

Posledních 137,5 kilometru mají před sebou cyklisté, kteří více než tři týdny soupeřili na Tour de France. Teď už pro ně budou drsné jenom okruhy na Champs-Élysées, kde se pojede na tamních kostkách. Mnohem více dostali zabrat v páteční časovce. Ta skončila pro Čechy veleúspěšně. Jan Bárta si vyjel třetí místo a Leopold König páté.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český cykllista Jan Bárta během závodu Tour de France

Český cykllista Jan Bárta během závodu Tour de France | Zdroj: Reuters

Jan Bárta projel cílem a obrátil na sebe pozornost všech, kteří ho zaregistrovali. V tu chvíli totiž vedl. Čtyřiapadesátikilometrovou časovku zajel za 1:08:08 a tušil, že i po závodě to vyjde na skvělé umístění. Trochu ovšem litoval, že na zvlněné trati odstartoval až moc rychle.

„První vlnu jsem jel moc rychle. Nahoře mi už trochu tuhly nohy. Jinak to bylo relativně dobré. Snažil jsem se rozvrhnout si dobře síly. Jsem celkem spokojený,“ říkal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Leopold König v časovce těžil i z rad třetího Jana Bárty

Nejenže Bárta vybojoval třetí místo v etapě na Tour de France, čímž vyrovnal umístění Leopolda Königa ze Chamrousse, ale také mu ještě pomohl radami k tomu, aby nakonec skončil pátý v časovce. A to lídrovi stáje NetApp pohodlně stačilo na sedmé místo celkového pořadí.

König kamarádova varování ocenil. „Jeho rady jsou k nezaplacení. Zavolal mi asi 5 minut předtím, než jsem se začal rozjíždět a řekl mi na co si dát pozor. Bylo mi to ku prospěchu,“ přiznal.

Jízdu proto stopkám si Leopold König užíval, a to i přes nezvykle dlouhou trať časovky a navíc s 19 odjetými etapami v nohou.

„Byly to asi nejbláznivější tři týdny v mém životě. Nedá se to popsat. V Paříži budu mít asi další emoční chvilku. Teď jsem tak dojatý, že vůbec necítím bolest. Ani po trati jsem necítil bolest, užíval jsem si závod i ty lidi a bylo to nádherné,“ dojímal se šestadvacetiletý cyklista.

Tomáš Kohout, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme