V odvetě 2. předkola LM v Tallinu nastoupí Sparta výrazně oslabená

Na odvetu druhého předkola Ligy mistrů do Tallinnu odletěli Pražané bez pětice opor. Vzhledem k úvodnímu vítězství 7:0 totiž dá Vítězslav Lavička šanci náhradníkům.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Martin Nešpor by mohl dostat šanci v odvetě 2. předkola Ligy mistrů.

Útočník Martin Nešpor by mohl dostat šanci v odvetě 2. předkola Ligy mistrů. | Zdroj: ČTK

Do slunného Tallinnu neodletěli obránce Costa, záložníci Hušbauer, Krejčí a Matějovský a také útočník Bednář.

„Chceme využít určitou rotaci v kádru, ale některé hráče trápí zdravotní problémy nebo zranění z posledních zápasů,“ vysvětluje trenér Vítězslav Lavička, který tak poprvé výrazněji sáhne do úspěšné sestavy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chceme využít určitou rotaci v kádru, ale některé hráče trápí zranění,“ vysvětluje trenér Vítězslav Lavička

Ve vítězném Superpoháru s Plzní udělal oproti úvodnímu zápasu s Levadií jedinou změnu, teď jich bude mnohem více.

„Dostanou šanci kluci, kteří nehráli v předchozích zápasech. Alespoň by to tak mělo být,“ prozradil už s předstihem obránce Radoslav Kováč, pro kterého to bude vůbec první soutěžní zápas za Spartu po letním příchodu z Liberce.

Větší prostor by měli dostat také další nováčci, útočník Martin Nešpor a záložník Michal Breznaník.

Vítězslav Lavička očekává, že si svým výkonem řeknou o šanci a třeba ho i donutí upravit ideální sparťanskou jedenáctku.

„To je jeden z důvodů jejich příchodu. Jsou to kvalitní hráči a měli by zvýšit konkurenci v kádru. Čekají na svoji šanci, takže když ji dostanou, měli by ji chytit za pačesy,“ očekává od nových hráčů trenér Lavička.

O postupu je rozhodnuto, ve hře jsou body do keoficientu

Motivace pro nové muže a další náhradníky je tedy jasná, ale potíže nabudit se prý nebudou mít ani členové obvyklé základní sestavy.

„Není těžký hledat motivaci. Našli jsme jí i v přátelských zápasech před sezonou, tak to nebude problém ani teď, když se jedná o ostrý zápas. Navíc Sparta dluží body do koeficientu, takže snad pomůžeme českému fotbalu a nasbíráme jich co nejvíc,“ říká Bořek Dočkal.

Druhý bod zkusí sparťané po tom úvodním z Prahy přidat v úterý v podvečer na stadionu Kadriorg. O postup se tentokrát strachovat nemusejí, i když jim řada opor bude chybět.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme