Účastníci výpravy Radka Jaroše na K2 dostali poháry od Českého rozhlasu

Radek Jaroš si po výstupu na K2 užívá odpočinku a také ovací, které sklízí po získání Koruny Himalájí. Tu si vysloužil zdoláním všech osmitisícovek, na které navíc vylezl bez použití kyslíkového přístroje. Zástupci Českého rozhlasu dnes Radku Jarošovi a členům jeho expedice předali poháry za zvládnutí celé výpravy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Jaroš to dokázal a zdolal zrádnou druhou nejvyšší horu světa K2

Radek Jaroš to dokázal a zdolal zrádnou druhou nejvyšší horu světa K2 | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Poháry dostali ve vstupní hale historické budovy rozhlasu na Vinohradské 12. Když Radek Jaroš, Jan Trávníček, Petr Mašek, Lucie Výborná a Martin Havlena vešli do haly, přítomní novináři je spontánně přivítali potleskem.

Od Českého rozhlasu pak všichni převzali velké zlaté poháry. Kytice pro Lucii Výbornou a pohárky pro všechny účastníky výpravy předávali zástupce šéfredaktora Radiožurnálu Martin Ondráček a náměstek generálního ředitele René Zavoral.

Přehrát

00:00 / 00:00

O předávání pohárů výpravě Radka Jaroše informoval reportér Martin Karlík

„Věřte, že jsme vám fandili a drželi palce nejen my všichni zaměstnanci Českého rozhlasu, ale spolu s námi pevně věřím, že i všech milion a půl posluchačů. Já se opravdu skláním před vašimi výkony,“ řekl Zavoral.

Radek Jaroš nezapomněl poděkovat všem, kteří ho podporovali, včetně sponzorů.

Kromě české vlajky a vlajky s logy sponzorů a partnerů byly na výpravě vysoko v horách i vlajky Nadačního fondu Českého rozhlasu, které tam propašovala moderátorka Lucie Výborná.

„Jak jsem strávila mnoho času s nevidomými, tak jsem pochopila, že jsou to lidé, kteří vidí někdy víc než my. Mohli se prostřednictvím kluků rozhlédnout z vrcholu K2 a mám z toho velkou radost,“ uvedla Výborná.

Vlajky Světlušky se tak dostaly do nadmořské výšky přes šest tisíc metrů.

Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme