V Německu začíná soud s mužem, který na dálnicích ostřeloval projíždějící auta

V německém Würzburku začíná soudní líčení v případu, který podle spolkové kriminální policie nemá obdoby. Obžalovaným je osmapadesátiletý muž, který na německých dálnicích pět let střílel na projíždějící auta z pistole.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolona na dálnici (lustrační foto)

Kolona na dálnici (lustrační foto) | Foto: Fotobanka stock.xchng

Obžalovaný řidič kamionu Michael K. ze severního Porýní-Vestfálska je vyučeným soustružníkem a také profesionálním řidičem kamionu. Na projíždějící auta vystřelil více než sedmsetkrát.

Že při tom nikoho nezabil, je podle vyšetřovatelů zázrak. Většinou díru v kapotě našli postižení až doma při parkování.

Střelba se ale neobešla úplně bez poškozených. Před pěti lety totiž skončila ve vážném ohrožení života v nemocnici žena, kterou odraz kulky zranil na krku. Ve druhém případě pak vylekaná řidička sjela z dálnice a měla vážnou nehodu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kauzu německého dálničního střelce shrnuje zahraniční zpravodaj Českého rozhlasu v Německu Pavel Polák

Michael K. se ke všemu přiznal.

Na auta střílel z kabiny svého vozu. Jeho hlavním cílem byly kamiony, které převážejí nová auta. Prý jednal ze msty. Před lety ho jeden takový transportér málem vytlačil z dálnice.

Policie jej dlouho hledala a na jeho dopadení sestavila téměř sto členný speciální tým. Při domovní prohlídce našli stovky nábojů, což svědčí o tom, že ve svém mstě chtěl Michael K. pokračovat.

Státní zástupce jej obnivil z několikanásobného pokusu o vraždu, z vážného ublížení na zdraví, z nedovolného držení zbraně a také z poškozování cizího majetku.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme