Ministři vyjednávají s Babišem o penězích na příští rok, ze schůzek odcházejí spokojeni

Ministr financí Andrej Babiš z hnutí ANO vyjednává se šéfy dalších resortů o rozpočtu na příští rok. I když ministři dnes odcházeli většinou spokojení, ne se všemi požadavky uspěli. Dělají si nároky na další miliardy korun. Peníze půjdou hlavně na platy zaměstnanců, ale také na investice do výzkumu. Jednání mají skončit v září.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marcel Chládek

Marcel Chládek | Foto: Filip Jandourek

První schůzku o penězích pro svůj resort má za sebou ministr školství Marcel Chládek z ČSSD. V České televizi řekl, že jeho úřad dostane o 4,2 miliardy víc než letos.

„S tím, že to půjde například na psychologii, asistenty do škol a nemocenskou. A 300 milionů budeme mít na pomůcky,“ řekl Chládek. Dalších 800 milionů bude požadovat na sport.

Část svých požadavků prosadil také ministr kultury Daniel Herman z KDU-ČSL, jehož úřad dostane navíc dvě miliardy korun.

Úspěšný byl také jeho stranický kolega a ministr zemědělství Marián Jurečka, kterému Babiš slíbil 916 milionů. Šéf ministerstva průmyslu a obchodu Jan Mládek z ČSSD žádal o stovky milionů korun.

Květa Moravcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme