Z východní Ukrajiny jsou evakuována i zvířata a umělecké sbírky

Z Doněcké a Luhanské oblasti na východě Ukrajiny se evakuují nejen jejich obyvatelé. Pracovníci muzeí zachraňují vzácné sbírky. A do bezpečí se převážejí i zvířata.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Následky ostřelování centra Doněcku (7. srpna 2014)

Následky ostřelování centra Doněcku (7. srpna 2014) | Zdroj: Reuters

Boje nejvíc zuří právě v Doněcku, Luhansku a jejich nejbližším okolí. V Luhansku bojovníci samozvané lidové republiky ničí minomety silnice a mosty a podle deníku Sivodňa vydávají tyto akce za činy ukrajinské armády.

Tisková služba Luhanské lidové republiky nechtěla potvrdit počínání svých vojáků. Omezila se jen na ujištění, že separatisté upevňují své pozice ve městě.

Z Doněcku se evakuují nejen jeho obyvatelé. Pracovníci Doněckého muzea krásných umění odvezli z výstavních sálů díla ruských mistrů na bezpečné místo, které tají.

Do Charkova převezli také obyvatele doněckého delfinária. Podle ošetřovatelů snášejí zvířata krizovou situaci lépe než lidé.

Pavel Novák, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme