Ministři balí kufry a odjíždějí na dovolené. Jsou vládní prázdniny

Ministři na dva týdny opustí Strakovu akademii, začaly jim vládní prázdniny. Těší se na rodinu, přírodu, odpočinek i pravou italskou pizzu, kvalitní kávu nebo čerstvé francouzské bagety s máslem. Volno má i premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD. V čele Česka ho ale nikdo nahrazovat nebude. Podle svých slov zůstává v zemi. Kdyby tak bylo potřeba, vrátí se sám do úřadu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vláda ČR

Vláda ČR | Foto: Tomáš Adamec

Premiér chce čas do 24. srpna, kdy znovu zasedne po boku kolegů, strávit s rodinou a dětmi.

Do zahraničí se nechystá ani ministr životního prostředí Richard Brabec z hnutí ANO. „Budu na Horské Kvildě, budu tam chodit v národním parku. Moc se těším, rostou houby. Chystám se na Roklan, na Antýgl, už mám připraveno asi deset tras. Ale hlavně rostou ty houby, to je moje největší vášeň a na to se těším ukrutně,“ popsal své plány.

Ministr obrany Martin Stropnický stráví prázdniny v Itálii, kde působil v devadesátých letech jako velvyslanec České republiky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na prázdninové plány se ministrů ptala Lenka Jansová

„Já se těším určitě na jídlo, které je jednoduché a kde na pizze není šunkový salám, kečup a eidam, ale věci, které tam mají být.“ Dodal, že se nemůže dočkat ani kávy a voňavé zeleniny, která neprošla dvakrát mrazem a nepřejela dvakrát Evropu.

Do ciziny se vydá i šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Pro svůj volný čas si vybral Francii.

„Chci zhubnout za ty prázdniny aspoň dvě kila, chtěl bych se zdravě stravovat.“ Ministr financí doufá, že to o prázdninách bude snazší. Parlamentní bufet má totiž super větrníky a rakvičky. Do Francie se přesto těší také na křupavou bagetu s máslem.

Ministr pro legislativu Jiří Dienstbier z ČSSD řekl, že se s manželkou budou teprve o víkendu domlouvat, kam pojedou. Prý ocenila, že se politici konečně dohodli na služebním zákoně. Jeho kolega Milan Chovanec bude v Norsku chytat ryby a místopředseda vlády, šéf lidovců Pavel Bělobrádek, chce relaxovat doma v Náchodě.

Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme