Hokejová dvacítka se chystá do Kanady, chce navázat na stříbro z MS

Hokejová reprezentace do dvaceti let se v Rokycanech připravuje na první vrchol sezony, kterým bude turnaj v Kanadě. Na ledě se prohání řada hráčů, kteří už za sebou mají i draft NHL.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejový talent Jakub Vrána

Český hokejový talent Jakub Vrána | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Největší hvězdou, s ohledem na draft do NHL, je v současné reprezentační dvacítce Jakub Vrána. Osmnáctiletý mladík, pokud vše půjde podle plánu, absolvuje na přelomu roku už svůj třetí šampionát této věkové kategorie.

Nezapomíná však na místo, kde hokejově vyrůstal. „Hodně udělal pan Zavadil. Hráli jsme pod ním asi deset let, takže si myslím, že to je hlavně jím. Ale také je v Letňanech celý rok led, tam sezona nekončí,“ pochvaluje Jakub Vrána.

Přehrát

00:00 / 00:00

S reprezentační dvacítkou natáčel v Rokycanech reportér ČRo Pavel Petr

Už roce 2011 zamířil poprvé do zahraničí. Zvolil Švédsko a to byl další významný krok v jeho kariéře. „Hodně mi to otevřelo oči ohledně detailů, co se týče obrany nebo chování. Všechno jsem se naučil ve Švédsku, ale základy mám z Letňan,“ ví stříbrný medailista z MS osmnáctiletých.

Postupem času se také naučil pokoře. „Musím zůstat na zemi, to je jedno z nejdůležitějších pravidel,“ uvědomuje si útočník, kterého si v prvním kole draftu vybral Washington.

Současná hokejová dvacítka v sobě jistě herní potenciál má. „Udělali jsme úspěch už v 16 letech. Pak to šlo dolů, ale potom si nás převzal pan Jakub Petr a semkl ten tým tak dobře, že to vyvrcholilo mistrovstvím,“ přemýšlí kapitán stříbrného výběru do osmnácti let na posledním světovém šampionátu Dominik Mašín.

Mladí reprezentanti mají základnu v Rokycanech, zařídil to místní kustod

Číst článek

Po zisku stříbrných medailí se ale od týmu očekávají výsledky. „Mně se nejlíp hraje pod tlakem, takže doufám, že na stříbro navážeme,“ říká slávistický obránce, jehož služby si pojistila Tampa Bay.

Prvním vrcholem pro dvacítku pak bude turnaj v Kanadě, kam tým odletí už v sobotu.

„Bude to o přípravě a o tom, jak se vyrovnáme se hrou na kanadském hřišti. Máme příležitost se setkat s nejlepšími hráči v kategorii dvacetiletých. Získáme informace, jak s mužstvem pracovat dál,“ plánuje trenér Miroslav Přerost.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme