Více než stovka závodníků v Chrudimi podpořila rodiny zabitých českých výsadkářů

Běžecký závod v Chrudimi zajistí další peníze pro rodiny pěti padlých českých vojáků. Charitativní běh byl poslední akcí kampaně, kterou organizují kolegové a kamarádi výsadkářů zabitých při sebevražedném útoku atentátníka v Afgánistánu. Na kontě veřejné sbírky je už více než čtyři a půl milionu korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jogging

Jogging | Foto: Fotobanka stock.xchng

Tříkilometrovou trasu z Klášterních zahrad v blízkosti Resselova náměstí na letiště 43. výsadkového praporu Chrudim zvládla více než stovka závodníků.

Byl mezi nimi i náčelník Generálního štábu Armády České republiky Petr Pavel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na charitativní běh v Chrudimi se byl podívat Josef Kopecký

„Nejenom při samotných pohřbech, ale při spoustě doprovodných akcí, ať už to byly nástupy, projevy sympatií, koncert a dnes ten běh, je vidět, že v našich lidech toho dobrého je ještě dost,“ uvedl.

Chrudimští výsadkáři na dnešek přichystali také doprovodný program pro veřejnost.

Vedle běhu a setkání na letišti 43. výsadkového praporu s ukázkou zbraní, vybavení a bojové techniky, mohou lidé zajít i do chrudimských kasáren.

Prohlédnout si tam můžou běžně nepřístupnou Síň tradic výsadkového praporu, nebo si s vojáky jen pohovořit.

Josef Kopecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme