Kutná Hora přitvrdí v boji s opilci, ve městě začíná platit protialkoholní vyhláška

Kutná Hora se připojí k městům, které mají svou protialkoholní vyhlášku. Zastupitelé o ní rozhodli před dvěma týdny na mimořádném jednání. Pít alkohol se ode dneška nesmí například v části centra města nebo okolí dětských hřišť.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alkohol (ilustrační foto)

Alkohol (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

O protialkoholní vyhlášce se sice už několik měsíců v Kutné Hoře mluvilo, přijetí ale hodně lidí překvapilo. Vedení města si však postup obhájilo.

Podle policejních statistik mají strážníci v posledních týdnech oproti minulým letům mnohonásobně více výjezdů.

Vyhláška platí například v městských parcích, okolí škol, dětských hřišť, ale také v části centra města. Konkrétně je to kolem oblastní charity nebo u Tylova divadla.

Policisté tak získali několik možností, jak si poradit s opilým člověkem. Mohou mu domluvit, vykázat ho z místa, zabavit mu alkohol, dočasně zakázat pobyt ve městě nebo vypsat blok s pokutou.

Zástupce velitele kutnohorské městské policie Václav Mareček ale říká, že pokuty moc často udělovat nebudou.

„Vymáhání pokut je v případě lidí s nízkým sociálním postavením velmi komplikované. Proto k jejich udělování budeme přistupovat ve výjimečných případech a s rozvahou, abychom nezatěžovali obecní kasu nevymožitelnými pohledávkami,“ vysvětlil Mareček.

Kutnohorští policisté budou dávat pozor především na opilce, kteří ničí městský majetek nebo znečišťují veřejná prostranství. Často se také setkávají s rušením nočního klidu.

Anna Jadrná, Jan Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme