Čeští biatlonisté patří po skvělé minulé zimě mezi ty nejlepší i v nové sezoně

V minulé sezoně získali čeští biatlonisté pět olympijských medailí. Tohle číslo letos těžko vyrovnají, když je jejich vrcholem „pouze" mistrovství světa. Ale k zopakování osmi umístění na stupních vítězů z posledního ročníku Světového poháru už v úvodu nové zimy úspěšně vykročili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková na trati v Hochfilzenu

Veronika Vítková na trati v Hochfilzenu | Zdroj: ČTK

„Určitě to nakopne do dalších závodů a můžu být klidnější, že ta příprava byla dobrá. Můžeme se měřit s těmi nejlepšími,“ to dokazuje v nové sezoně nejen Veronika Vítková, která se jednou na stupně vítězů dostala sama, podruhé s ženskou štafetou. Další dvě medailová umístění přidali Michal Šlesingr s Ondřejem Moravcem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští biatlonisté se prosazují ve Světovém poháru i na začátku poolympijské sezóny

Ten vyhlásil jako svůj cíl pro letošní sezonu stabilizovat výkonnost a ideálně být poprvé v kariéře do desátého místa konečného pořadí Světového poháru.

„To je ještě strašně daleko, teď to říkat, je asi brzy, ale jsem rád za to, že jsem si dal letos nějaký cíl, a myslím si, že ho plním docela dobře.“

Zatím ano, průběžně je Ondřej Moravec pátý, Veronika Vítková drží ve Světovém poháru deváté místo a především kvůli zdravotním problémům vypadl z top ten Michal Šlesingr. Na to, že by zaútočili na žlutý dres lídra seriálu, ale čeští reprezentanti vůbec nemyslí.

„Já už jsem říkal – hlavně nemít chlapci blbý otázky…(smích). Co na to mám říct, nikdy neříkej nikdy, ale obléknout se do žlutého je strašně těžká záležitost. Na to tady je těch kluků strašně moc a všichni to chtějí a někteří na tom jsou holt ještě trochu líp,“ říká v podstatě za všechny české biatlonisty Michal Šlesingr.

Gabriela Soukalová vzpomíná na úspěch z minulé sezony

Žlutý dres je asi to jediné, co zatím českým biatlonistům ve srovnání s minulou sezonou chybí. Loni v něm v tuto dobu jezdila Gabriela Soukalová.

„Vzpomínám na to velmi často a čím míň se mi daří, tím víc na to vzpomínám. To jsou momenty, na které člověk asi nikdy nezapomene. Je to krásné a kdo by to byl řekl. Jsem za to strašně vděčná, že jsem měla takové štěstí.“

Po turbulencích v osobním životě, řadě sponzorských povinností i zdravotních problémech se Gabriela Soukalová hledá, i když už ve švédském Östersundu i rakouském Hochfilzenu naznačila, že na návrat do naprosté špičky stále má. I bez jejího výrazného podílu ale český biatlon na minulou sezonu zatím úspěšně navazuje.

Jan Suchan, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme