Zemřel herec Robin Williams. Zřejmě spáchal sebevraždu

Americký herec, komik a zpěvák Robin Williams zemřel, pravděpodobně spáchal sebevraždu. Bylo mu 63 let. Policie jej nalezla v jeho domě v Kalifornii. Podle prvních informací zemřel herec na udušení, příčina smrti se ale stále vyšetřuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký herec Robin Williams zemřel ve věku 63 let

Americký herec Robin Williams zemřel ve věku 63 let | Zdroj: Reuters

Williams je známý z desítek filmů a televizních pořadů. Získal Oscara za vedlejší roli psychiatra ve filmu Dobrý Will Hunting, mezi jeho nejznámější snímky dále patří například Táta v sukni, Dobré ráno, Vietname, Král rybář či Společnost mrtvých básníků.

Za své herecké a pěvecké počiny obdržel rovněž šest Zlatých glóbů, čtyři ceny Grammy či cenu Emmy.

Napsal také několik scénářů a pokoušel se i o dráhu režiséra. Hrál rovněž v divadle, hlavně na Broadwayi. Daboval také známé animované postavy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Osobnost herce Robina Williamse připomíná redaktor Tomáš Pilát

Jeho dvorními dabéry pro filmy uváděné v Česku byli Viktor Preiss či Michal Pavlata.

Herec, který v poslední době bojoval s návykovými látkami, byl v červenci přijat do rehabilitačního centra ve státě Minnesota. Uvedla to agentura Reuters.

Podle jeho přátel ale v té době nebral žádné drogy a neholdoval ani alkoholu. Léčba byla prý zaměřena na odstranění příznaků přepracovanosti. Podle amerických novinářů propadal Williams depresím.

Marie Machytková, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme