Mladá Boleslav přestřílela poslední Litvínov 4:3 a je druhá. Třinec pokračuje ve zlepšených výkonech

Hokejisté Litvínova prohráli v 10. kole extraligy s Mladou Boleslaví 3:4, připsali si třetí nezdar v řadě a jsou i nadále poslední. Středočeši si vypracovali rozhodující čtyřbrankový náskok již v první třetině, Verva ale dokázala zápas zdramatizovat. Obhájce titulu Třinec zdolal Plzeň 3:2 a v posledních pěti zápasech získali 13 z 15 možných bodů. Oceláři prohrávali od sedmé minuty, skóre dokázali v druhé třetině otočit.

Aktualizováno Litvínov (Aktualizováno: 20:18 14. 10. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavící hokejisté Mladé Boleslavi

Slavící hokejisté Mladé Boleslavi | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

Utkání v Litvínově začalo tichým dvouminutovým protestem domácích fanoušků, kteří nejsou spokojeni s výkony hráčů v posledních zápasech. První třetina nabídla řadu šancí na obou stranách, ale přesnou mušku měli pouze Boleslavští.

Chytil pomohl gólem k vysoké výhře Rangers. Gudas si proti Islander připsal asistenci

Číst článek

Ve 4. minutě utkání pohotovou střelou překonal poprvé Godlu útočník Kantner. O čtyři minuty později bylo s Vervou ještě hůře, když Boleslav využila přesilovku dorážkou Najmana.

Těsně po polovině první části Litvínov prohrával už o tři branky. V přesilové hře pět na tři Aberg trefil Šaldovy brusle a puk doputoval až za Godlova záda. Chemici si sice dokázali vypracovat několik slibných šancí, ale chyby trestala pouze Boleslav. Třetí využitá přesilová hra po přesné střele Jana Stránského znamenala čtyřgólové vedení hostů.

Od druhé třetiny nahradil Godlu v brankovišti domácích Tomek, nová posila z Brna. Nováček v litvínovské brance se při svém debutu ve žlutočerném dresu příliš nezapotil. Hrálo se především před hostující brankou, ale Boleslav si hlídala svůj náskok.

Obrovskou šanci měli Litvínovští v polovině zápasu, ale ani po chybě Novotného nedokázali svěřenci Vladimíra Růžičky vstřelil první branku v utkání. O dvě minuty později už mohl Litvínov slavit, přesnou střelou se Hlava trefil do horní části Novotného branky.

Třetí část se nesla v podobném duchu jako druhá. Litvínov se snažil dobývat branku hostujícího celku. K vidění byla i šarvátka mezi domácím obráncem Strejčkem a hostujícím útočníkem Janem Stránským, která skončila remízou.

Třinečtí hokejisté se s Ligou mistrů rozloučili vítězně, Sparta podlehla finskému Jukuritu

Číst článek

Deset minut před koncem základní hrací doby vykřesal naději Litvínova Zdráhal, který z pravého kruhu prostřelil Novotného. Bruslaře v závěru ještě čekalo drama. Verva snížila na rozdíl jediné branky, když Šimon Stránský poslal puk pohotově za záda Novotného.

Mladá Boleslav ale v závěru přežila nápor Litvínova při hře bez brankáře a posunula se na druhé místo tabulky. Té vévodí Olomouc po pohdlné výhře 3:0 proti Hradci Králové.

Třinec - Plzeň 3:2

Úvodní gól padl pět sekund po vypršení trestu domácího Marcinka. Střela Kaňáka se odrazila od brusle bránícího Doudery příhodně mezi kruhy k Budíkovi, který zamířil zblízka přesně na vyrážečku Mazance a připsal si první branku v sezoně.

Třinec brzy vyrovnal. Útok podpořil bek Jeřábek a díky jeho aktivitě se puk dostal k Voženílkovi, jenž zametl puk do prázdné branky. Šlo o pětitisící gól Ocelářů v extralize.

Zápas se zlomil v prostřední třetině v přesilových hrách, ve které se Plzeň neprosadila, zatímco Oceláři využili obě. První už po deseti sekundách, když po vyhraném buly pálil Růžička a puk doklepl do odkryté branky Marcinko. Při druhé Třinec uzamkl bránící čtveřici téměř celé dvě minuty a na konci se trefil z pravého kruhu Nestrašil, který skóroval v sezoně poprvé.

Tomáš Marcinko i Daniel Voženílek se proti Plzni zapsali mezi střelce | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: ČTK

Plzeň se svou šancí naložila bídně. Při vyloučení Chmielewského na čtyři minuty za vysokou hůl nic moc extra nevymyslela.

Hned v úvodním střídání třetí třetiny protáhl Daňo v přečíslení dva na jednoho Pavláta, který vzápětí vychytal i Chmielewského. Třinec ale hlavně hlídal vedení a až na závar, který vytvořili Bitten s Dvořákem, kontroloval náskok vcelku bez problémů.

Závěr si ale zkomplikoval v 55. minutě rychlými vyloučeními Kurovského s Marcinkem a Rekonen švihem z pravého kruhu snížil. Faul hostujícího Kodýtka ale připravil Plzeň o další výhodu a domácí už ve zbytku zápasu odolali.

Výsledky extraligy

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. D. Voženílek (M. Růžička, J. Jeřábek), 23. Marcinko (M. Růžička), 37. Nestrašil (J. Jeřábek, Daňo) - 7. Budík (Kaňák, Mertl), 55. Rekonen (Kodýtek). Rozhodčí: Cabák, Hradil - Axman, Hlavatý. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:1. Diváci: 3534.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Ridera 4:5 (1:1, 3:3., 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Koblasa (Rachůnek, Bernad). 29. Koblasa (Pulpán, Kohout), 38. Jiskra (Kružík), 39. Vondráček (Hladonik, Mikyska) - 8. Krieger, 28. Krieger (Mueller, Raskob), 35. Lakatoš (Mikuš, Mueller), 37. Gewiese (Chlán, Fridrich), 56. Lakatoš (Dej, Koch). Rozhodčí: Pražák, M. Sýkora - Ondráček, Gerát. Vyloučení: 2:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1.  Diváci: 2817.

HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 3:4 (0:4, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 34. Hlava (Š. Stránský, Sukel'), 51. P. Zdráhal (Abdul), 58. Š. Stránský (Kudrna, Jaks) - 4. Kantner (P. Kousal), 8. O. Najman (Aberg, P. Kousal), 11. Aberg (Lantoši, Šťastný), 19. J. Stránský (O. Najman, P. Kousal). Rozhodčí: Micka, Šindel - Lhotský, Špůr. Vyloučení: 6:7, navíc Strejček (Litvínov) a J. Stránský (Ml. Boleslav) oba 5 min. Využití: 1:3. Diváci: 3197

Rytíři Kladno - HC Sparta Praha 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 14. Indrák (Machač), 24. Plekanec (Brodecki, Melka) - 16. Sobotka (Krejčík), 26. Konečný (R. Horák, Polášek), 37. Tomášek (Krejčík), 48. D. Simon (G. Thorell, E. Thorell), 60. Sobotka (R. Horák, Tomášek). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Frodl, Šimánek. Vyloučení: 11:4. Využití: 0:4. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Mountfield Hradec Králové - HC Olomouc 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Mácha (Anděl), 38. Nahodil (J. Káňa, Ondrušek), 58. Navrátil. Rozhodčí: Hribik, Horák - Hynek, Hnát. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 3896.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme