Benešová vyhrála poprvé v kariéře zápas ve dvouhře ve Wimbledonu

Tenistky Nicole Vaidišová a Iveta Benešová postoupily do druhého kola Wimbledonu. Vaidišová porazila ve dvou setech Italku Knappovou a Benešová Kolumbijku Kastanovou. Benešová zvládla zápas prvního kola dvouhry na turnaji v londýnském All England Clubu vůbec poprvé v kariéře. Naopak Barbora Záhlavová-Strýcová prohrála s Rakušankou Paszekovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Iveta Benešová

Iveta Benešová | Foto: AFP

Italská soupeřka trápila Vaidišovou hlavně v deštěm narušeném prvním setu, který Knappová ztratila až ve zkrácené hře. V ní navíc musela česká tenistka odvrátit dva setboly. V druhé sadě už česká hráčka zlomila soupeřčin odpor a došla si pro vítězství. Česká ženská jednička se o postup do třetího kola utká s Australankou Nicole Prattovou.

Benešová, která se účastní už šestého Wimbledonu, postoupila do druhého kola turnaje v All England Clubu poprvé v kariéře. Jejích předchozích pět návštěv na londýnské trávě skončilo pokaždé úvodním zápasem. Dnes si v utkání, které bylo rovněž na necelou hodinu přerušeno kvůli dešti, poradila s Catalinou Castanovou z Kolumbie 6:0 a 7:5. V dalším kole čeká Benešovou Ruska Jelena Dementěvová.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme