Buffalo a Carolinu dělí jediná výhra od postupu

Hokejisté Buffala a Caroliny mají blízko k postupu do semifinále play off zámořské NHL. Oba týmy vedou ve svých sériích už 3:0 a jediné vítězství jim chybí k postupu do dalších bojů o Stanley Cup. Buffalo porazilo Ottawu 3:2 v prodloužení, Hurricanes vyhráli v New Jersey také 3:2, ale už po šedesáti minutách. Naopak Edmontonu se podařilo snížit stav série se San Jose na 1:2, když doma porazil Žraloky 3:2 ve třetím prodloužení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Na případném vyřazení Devils nebo Senators by mohl vydělat český národní tým na světovém šampionátu v Lotyšsku. Trenér Alois Hadamczik přiznal, že by měl pro další fázi turnaje zájem o služby Patrika Eliáše z New Jersey i ottawského Martina Havláta. O výhře Buffala rozhodl v šesté minutě prodloužení Jean-Pierre Dumont střelou z pravého kruhu pro vhazování. Buffalo, v jehož dresu prožil premiéru v play off český útočník Jiří Novotný, během utkání dvakrát vedlo. Za nejlepší tým Východní konference pokaždé vyrovnal Jason Spezza, podruhé pouhých 90 sekund před koncem třetí třetiny. V nastaveném čase, stejně jako v prvním zápase série, byli ale znovu úspěšnější Sabres, kteří už dnes mohou ve čtvrtém utkání vybojovat postup do konferenčního finále.

Stejně je na tom i Carolina, která porazila New Jersey také ve třetím duelu, poprvé na jeho ledě. Prohře 2:3 nezabránil ani útočník Patrik Eliáš, autor jedné branky a jedné asistence. Strůjcem úspěchu Hurricanes byl znovu nováček v brance Cam Ward, který si připsal 28 zákroků a stal se teprve druhým brankářem v historii NHL, jenž vyhrál svých prvních sedm zápasů play off. Od okamžiku, kdy v druhém utkání série prvního kola s Montrealem nahradil Martina Gerbera, inkasovala Carolina jen 12 gólů. Na úvodní gól Hurricanes nahrál obránce František Kaberle.

O třetí výhru v sérii usilovali také hráči San Jose, ale v nejdelším utkání své klubové historie i letošního play off prohráli v Edmontonu 2:3. Gólman Žraloků Vesa Toskala zlikvidoval 55 střel domácích, ale proti Shawnu Horcoffovi ve 103. minutě už zbraň nenašel. Hrdina zápasu dostal puk od Ryana Smythe, jenž ho vybojoval za brankou, a po čtyřech a půl hodinách od úvodního buly utkání ukončil. Druhou asistenci si připsal český útočník Aleš Hemský. V sestavě Sharks chyběl mladý český útočník Milan Michálek, který je stále otřesený po zásahu Raffiho Torrese do hlavy z druhého zápasu série.

Východní konference:

Buffalo - Ottawa 3:2 v prodl. (1:0, 0:0, 1:2 - 1:0)

Branky: 10. Drury, 51. Afinogenov, 66. Dumont - 46. a 59. Spezza
Střely na branku: 24:28
Diváci: 18.690
Stav série: 3:0

New Jersey - Carolina 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Branky: 3. Brylin (Eliáš), 29. Eliáš - 9. Cullen (F. Kaberle), 11. Justin Williams, 39. Brind'Amour
Střely na branku: 30:24
Diváci: 16.862
Stav série: 0:3

Západní konference:

Edmonton - San Jose 3:2 v třetím prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0, 0:0, 1:0)

Branky: 11. Bergeron, 54. Torres, 103. Horcoff (Hemský) - 22. Marleau, 30. Rissmiller
Střely na branku: 57:34
Diváci: 16.839
Stav série: 1:2

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme